Air New Zealand tester ut flat-bed-konsept på økonomi klasse

Air New Zealand prøver Economy Skynest

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det nasjonale flyselskapet i New Zealand, Air New Zealand, presenterte i slutten av februar en prototype av «The Economy Skynest». Med dette konseptet forsøker selskapet å møte den store utfordringen på langdistanseflygninger i økonomiklasse; mangelen på å kunne strekke seg ut.

Air New Zealand Economy Skynest
Det nye flat-bed produktet på økonomiklasse hos Air New Zealand. Photo: Air New Zealand.

Produktet som har fått navnet «The Economy Skynest» er foreløpig et prototype produkt som skal testes ut gjennom åpningsåret for deres Auckland (AKL) – New York (NYC) rute. Det har tatt selskapet 3 år å utvikle produktet. Resultatet er seks full-lengde flat-beds som kan benyttes av økonomi klasse passasjerer. Såvidt undertegnede bekjent er dette verdens første flat-bed produkt på økonomiklasse. Det er en velkjent utfordring på langdistanseflygninger i økonomiklasse at setene gir liten mulighet for å strekke på beina. Flat bed på økonomiklasse er en spennende tanke men det knyttes spenning til hvilken pris dette produktet vil få og ikke minst hvordan dette påvirker inntektene til selskapet i forhold til fyllingsgraden.

Økt fleksibilitet under lange flyturer

Selskapet ønsker å gi økonomi passasjerer en mer komfortabel reise på langdistanse flygninger. Ruten som skal betjene tilbudet har en reisetid hver vei på 17 timer og 40 minutter. Flat-bed produktet blir en ekstra tjeneste som reisende kan kjøpe i tillegg til sitt økonomi sete.

Air New Zealand Boeing 787 Dreamliner
Åpningsåret for ruten AKL-NYC vil inneholde et test-produkt på økonomi klasse for Air New Zealand.Photo: Air New Zealand

Utviklingen av «The Economy Skynest» er en direkte respons til den etablerte problemstillingen på økonomiklasse med utstrekning av bein og generell hvile, i følge Mike Tod, Chief Marketing and Customer Officer.

“We see a future flying experience where an economy-class customer on long-haul flights would be able to book the Economy Skynest in addition to their Economy seat, get some quality rest and arrive at their destination ready to go. This is a game changer on so many levels,”

General Manager of Customer Experience, Nikki Goodman.

Den presise plasseringen av «The Economy Skynest» i kabinen er enda ikke bekreftet av selskapet, men noen øvrige spesifikasjoner er allerede tilgjengelig. Hver «Skynest» huser seks flat-bed pods som alle er over 200 cm i lenge og 58 cm i skulder bredde. Det er tiltenkt at hver pod vil inkludere en stor pute, teppe, dyne, ørepropper samt gardiner for privat tid og lys designet for søvn. I tillegg ser selskapet på ytterligere funksjoner som separat leselys og en personlig USB utgang og ventilasjonsuttak.

PS! Dette er ikke første produktet selskapet lanserer for økt komfort i økonomiklasse. I fjor introduserte selskapet produktet «Economy Stretch» som vil tilby mer beinplass enn et standard økonomi klasse på sine Boeing 777-200, 777-300 og 787-9 fly fra sent i 2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *