Brussels Airlines gjenopptar flygninger 15. juni

Brussels Airlines Airbus A330

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Flyselskapet Brussels Airlines annonserte forrige uke at de vil gjenoppta flygninger fra Brussel 15. juni. Selskapet har nå lansert et tilpasset sommerprogram med 59 destinasjoner, deriblant Oslo.

Brussels Airlines vil gjenoppta flygninger fra og med 15. juni etter 12 uker fullstendig stans i driften. Selskapet har nå lansert et nedskalert sommerprogram som vil gjelde fram til august. Programmet er justert etter forventet etterspørsel og gjeldende restriksjoner. Tilbudet vil bestå av rundt 30% av Brussels Airlines planlagte program for kortdistanseflygninger og 40% av planlagte langdistanseflygninger. Totalt vil selskapet betjene 59 destinasjoner i 33 land i Europa, Afrika og USA innen august. Blant rutene som gjenåpnes finner vi blant annet også Oslo.

Brussels Airlines' reduserte sommerprogram for 2020
Brussels Airlines’ reduserte sommerprogram for 2020.

Gradvis oppskalering

Ruteprogrammet vil gradvis skaleres opp til 240 ukentlige flygninger innen august. I Europa vil selskapet betjene totalt 45 destinasjoner i land som Frankrike, Hellas, Italia, Portugal og Spania. I langdistansenettverket vil 13 av selskapets 17 afrikanske destinasjoner gjenopptas. I tillegg gjenopptas ruten til New York og Montreal-ruten som skulle ha oppstart i mars kommer endelig i gang.

Montreal, Canada fra Mont Royal
Ruten til Montreal, Canada, som skulle hatt oppstart i mars, kommer endelig i gang. Foto: Daniel DiFranco / Pixabay 

Bookingsystemene oppdateres i løpet av uken med det nye programmet. Brussels Airlines vil fortsette å utvide programmet ytterligere etter sommeren og resten av året.

Fleksible billettbestillinger og omfattende smittevernstiltak

Brussels Airlines vil videreføre sine fleksible billettbetingelser for at kundene igjen skal føle seg trygge på å bestille billetter fram i tid. Kunder som allerede har bestilt billetter kan endre disse til andre destinasjoner eller reisedatoer uten å betale ombestillingsgebyr. Reisedatoer kan endres helt fram til 31. desember 2021.

Brussels Airlines har som de fleste andre flyselskaper også innført en rekke tiltak for å unngå smitte under reisen. Disse tiltakene omfatter blant annet ekstra rengjøring og påkrevd bruk av munnbind, og nye tiltak vurderes fortløpende.

– Vi ser fram til å gjenoppta virksomheten vår og ønske våre passasjerer og ansatte velkommen tilbake. Vi har satt i verk alle mulige tiltak for å gjøre det trygt for dem å reise med oss. I sommer begynner vi i det små for å følge etterspørselen i markedet, men vi planlegger å utvide tilbudet vårt fra september etter hvert som etterspørselen øker og restriksjonene løftes. Innen slutten av året håper vi å kunne gjennomføre 50% av flygningene som var planlagt før koronakrisen brøt ut.

Slik gjenstarter man et flyselskap

Å bygge et rutenettverk i disse dager er en bragd ingen andre tidligere har måttet gjennomføre. Brussels Airlines har laget en video som tar oss med bak kulissene rundt hvordan et rutenettverk bygges opp igjen fra grunnen av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *