Brussels Airlines med nytt bonusprogram

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Når Brussels Airlines presenterte sine nye tjenester ble det også annonsert et nytt bonusprogram: Loop. Dette er atskilt fra Miles & More, Lufthansa sitt bonusprogram, som selskapet også er en del av. Brussels Airlines reklamerer med at Loop er spesielt godt for reisende som reiser på korte og mellomlange distanser bare noen få ganger i året.

Opptjening av Loop
Du kan melde deg inn i Loop via Brussels Airlines sin nettside. Loop er «inntekts basert», noe som i den senere tid har blitt den økende trenden i denne type bonusprogrammer. Du tjener 3 poeng, eller «loop», for hver Euro du bruker. Du får bare «loop» for billettprisen og drivstofftillegg, ikke på tredjeparters skatter og avgifter. Hvis du betalt ekstra ved innsjekk for bagasje, tjener du «loop» på dette.

Ut dette året har selskapet et tilbud om at du vil tjene dobbelt så mange «loop» på reiser i 2015, så seks «loop» for hver Euro brukt. Brussels Airlines har også annonsert at det kan komme til flere muligheter for å tjene «loop» i fremtiden. Dette kan for eksempel være ved tanking av drivstoff eller handling på supermarked. Som flere andre bonusprogrammer, som for eksempel Aegean og Turkish Airlines, tilbyr også Loop at ulike medlemmer av en familie (max 5 som bor under samme tak) kan samle poeng på én konto.

Så har du en familie på 4 som kjøper 4 billetter a 150 euro (eksklusiv skatter og avgifter) vil du opptjene 4 x 150 x 3 = 1 800 «loop», og er det innen året er omme kan du altså doble dette til 3 600 «loop».

2610 04

Uttak av flyreiser
Hvor mange «loop»
du må samle opp for å ta ut en billett er ennå ikke kjent. Ifølge selskapets nettside vil 2000 «loop» være nok for en tur/retur fra Brussel til Malaga. Det er også mulighet for å betale en del av billetten med «loop» + penger, i likhet med bonusprogram hos flere flyselskaper og hotellkjeder. Det fremgår videre at du ikke kan begynne bruke «loop» som betalingsmiddel så snart du har nok poeng. Du må først spare 5000 «loop», eller foreta fem tur/retur flyreiser før du kan bruke dem til å betale billetten, eller delbetale.

Du kan bruke «loop» til å betale for flyturer utelukkende hos Brussels Airlines, men i alle kategorier, på alle flyvninger og det er ingen block-out datoer heller.

Du kan heller ikke bruke «loop» til å betale for skatter og avgifter på bonusbilletten din. Det må du ut med penger for. Men du kan betale drivstofftillegg med «loop». For å unngå at poengene utløper må du foreta en flyreise med Brussels Airlines minst en gang pr 12 måneder.

2610 03

Status?
Status ja? Det er ikke så enkelt med Loop. Det er ingen statusnivåer i dette programmet. Programmet er som sagt også helt løsrevet fra Miles & More, det andre programmet til Brussels Airlines. Du kan ikke opptjene poeng i både Miles & More og Loop på samme flytur. Om du har et Star Alliance gullkort kan du komme inn i en lounge drevet av et Star Alliance selskap mens du kan opptjene «loop» på flyturen.

Konklusjon
Brussels Airlines satser på at Loop vil bli et program for de reisende som er i tvil om de skal velge Brussels Airlines eller et lavpris flyselskap som opererer på Brussel lufthavn. De fleste lojalitetsprogrammer blir nesten verdiløse for denne målgruppen av reisende på grunn av høye krav til reiseaktivitet for å oppnå status, og selv om Loop ikke ser ut til å være blant de mest lukrative bonusprogrammene kan det da godt være at det kan gi en bestemt gruppe reisende til å velge Brussels Airlines fremfor et lavprisselskap.

2610 01

Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *