Club Floor – Verd pengene?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Flere hoteller har en egen club floor med lounge. Er det verd de ekstra pengene?

På samme måte som det gikk flere år før jeg oppdaget at business class på fly gjorde  reise til noe ok (ikke noe jeg gruet meg grenseløst til), gikk det enda flere år før jeg oppdaget Club Floor. Nå kan de jo strengt tatt ikke sammenlignes som sådan. Business class er knapt nok en money saver. Det kan derimot Club Floor være. Litt avhengig av hvor, så klart.

Siden jeg reiser i jobb reiser jeg ofte alene. De første 250 turene var det ekstremt spennende og man gjorde alt mellom himmel og jord. De neste begynte man å hate livet på hotellrommet. Stor Cola, blad og hotellets reklamekanal i bakgrunnen. En annen barriere å komme seg over er jo det å hele tiden skulle finne seg en restaurant. Solo.

Så en dag. En solskinnsdag i Bangkok, tror jeg det var, så var det en strålende vakker fristerinne i check in. Hun spurte om jeg ikke ville kjøpe tilgang til Club Floor. Vakker som hun var så sa jeg «ja». Noe jeg ville gjort i en hver situasjon med nettopp henne. Så satt jeg der da. På Club Floor. Men det var bra. Så veldig, veldig bra.

2013-09-06 08.43.17

Bildet viser inngangen til 21st floor på Mandarin Oriental i Jakarta.

Prisen varierer voldsomt. Ved bestilling av rommet er oftest Club Floor oftest unaturlig kostbart. Man kan ende opp med 1000-2000,- NOK i tillegg. Det er det aldri verd. Men ofte får man tilbudet ved innsjekk. Som priseksempler nevner jeg:

Ritz Carlton New York: USD75
Mandarin Oriental Jakarta: USD55
Four Seasons Bangkok: TBH2000

Alle tre relativt eksotiske hotell. Men det kan også tidvis fungere på enklere steder, som Marriott Chicago Midway, der prisen øket med USD20.

Hva du får for pengene varierer voldsomt. Men felles er gratis alkoholfri drikke hele dagen. Tenk på hva du sparer i minibar eller evinnelige løpeturer til kiosken… Frokost er alltid inkludert. En avslappende atmosfære, alla en flyplass lounge. Kaffe, te, aviser, internet, snacks…

2013-09-06 08.24.21
Bildet viser frokost buffét på Mandarin Oriental i Jakarta. 

Enkelte, særlig i Asia, gjør enda mer ut av det. Four Seasons bytter på snacks hele dagen. Mandarin og Peninsula har Afternoon Tea fra kl 14. De fleste har Coctail hour fra klokken 18-20. Betydningen er vel relativt selvforklarende. Særlig den siste, men den inkluderer oftest nok en matbuffét.

Det er med maten poenget kommer. Nemlig at man faktisk kan nyte alle dagens måltider der, om man så vil. Det sparer du faktisk penger på, og det kan være vel så koselig som å gå ut på restaurant i en fremmed by etter et slitsomt møte. Man sitter også i mer sosiale omgivelser enn med en roomservice middag, og et sted der det å sitte alene faktisk er sosialt akseptert. Brorparten er som regel solo.

2013-06-02 19.06.42
Kveldssnack på Ritz Carlton New York

Du kan også ta med deg gjester, og jeg har sett mange ha forretningsmøter i loungen. Som regel blir du belastet for det gjesten konsumerer. Men slett ikke alltid. Jeg har flere ganger invitert til møter i nettopp klubben. Det kan være til frokost eller til andre tider, og det har fungert kanonbra.

IMAG1885
Bildet er fra Shangri-La Kowloon Hong Kong 

Det er jo en del hoteller som tilbyr Club Floor som en del av programmene sine. Et eksempel her er Hilton, der du får Club Floor access om du har gullkort eller bedre.  Får du det til riktig pris kan det lett være en money saver samtidig som det gir mer kos.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *