Det startet i de dager da CT nummer 2 var fylt opp og reiselysten på topp. Spol noen måneder og år tilbake, grunnet stengt Japan og usikkerhet så har allerede tatt livet av 2xANA F tur retur som Vibeke fikset via mail og en tur med SQ F som ble pandemiutsatt og aldri kom tilbake. Etter å ha vært i gamet så lenge, så vet man at man aldri skal gråte over spilte bonusreiser. Noe av gleden med hobbyen vår er planleggingen, drømmingen og ikke minst leting etter de optimale «tilbudene». Nok pjatt, når Awardfares viste EVA Air hadde ledig til BKK i C for en lang weekend og vår «gamle venn» Gaggan hadde ledig plass på sitt bord var vi ikke vonde og be. Drømmen om å prøve den nye menyen fristet oss. Så dette blir sagaen om to foodies/bonusjegere, med tilsynelatende utløpte CT'er som hadde fått liv igjen. Jeg reiser fra Trondheim og reisefølget kommer inn fra Oslo med Thai. Reiserutene blir som følger: TRD – OSL – LHR – BKK (SAS, EVA Air) BKK – CPH – TRD (Thai, SAS) TRD – OSL: Ankommer innsjekk 2 timer før. Null kø i innsjekkingen og få spørsmål. Gjennom alt på under 5 min. (Hit men ikke lenger…) Selve flyturen til Oslo var ganske begivenhetsløs. Mest spesielle som skjedde var at Pandion på naboraden ble tatt i mot personlig av purser og fulgt opp under hele turen. Fin gest. Ved ankomst OSL, ble det en kort lunsj i gullstua og litt jobbing: OSL – LHR: Ikke så mye å skrive om denne turen. Fikk noe laks av noe slag, smakte helt OK. Akkompagnert med en vin og en GT. Ankomst LHR, liten til ingen kø i transfer og passkontroll. Men et lite stykke å gå fra der vi landet til B-gates. Hadde gjort litt research på Star Alliance loungene på forhånd og hoppet glatt over Lufthansa sin Senator lounge rett ved transferområde. Jeg gikk videre til B-gates der Singapore og Air Canada sine lounger er. Som skal være en del hakk opp. United sin lounge er også der og skal være den beste, men de stenger kl 1800, så dette er noe å være obs på. Trygt inne på SilverKriss så ble det tid til en Singapore Sling, teste deres GIN, litt mat og en dusj. (Hverken de eller Air Canada serverte Champagne for de som er interessert i den slags) Tiden går fort når man koser seg. Elsker å gå rundt å titte når man er på store flyplasser. Se på de flotte flyene. Tenker for meg selv, hvor er det folk skal, hvor i verden kommer de fra. Kanskje skal de ut på sin første long haul tur. En real smeltedigel med kulturer som møtes. Ved gate stod fuglen som skulle ta oss trygt til Bangkok LHR - BKK Vel ombord ble man møtt av smilende og utrolig serviceminded crew. Ble møtt med fornavn og etternavn. I tillegg til spørsmål om hva man skulle ha til mat og velkomstdrink. Rett etter så ble pysj og slippers ble delt ut. Med EVA Air kan man forhåndsbestille mat 3 uker før avreise i C-klasse. Jeg hadde gått for Hummer og torsk, da jeg aldri har hatt dette ombord på et fly, så gledet meg til å prøve. Gikk for en «tradisjonell» frokost. Pre-depatrure drink ble raskt servert og smakte godt. Så over til litt mer drikke og mat når man hadde kommet seg opp i lufta. Først litt Champagne. Som ble etterfulgt av Amous Bouce: Forretten smakte godt og var det man trengte for å få i gang magen. Hovedretten kunne kanskje ha sett litt bedre ut, men smakte veldig godt. Så ble det etter hvert tid for litt soving og vugge seg i søvn med litt mer flytende veske. Våknet når det var ca 3 timer igjen. Så litt på film før frokostserveringen startet. Der ble det først en frokost forrett: Og senere kom selve frokosten: Det smakte veldig, godt. Men jeg var allerede veldig mett. Så ble med litt smak av det meste. Ankomst og innflyvning til nydelige Bangkok i sol: Med C-billett så har man tilgang til fast track på immigrasjon. Lokalisert ved immigrasjonsskranke 2. Hvis man ikke har tilgang til dette, så virker det å være mindre kø ved 3 og 4. Da de fleste gikk til skranke 1. Jeg var gjennom på et blunk og fikk hentet ut koffert kjapt. I Asia så er min erfaring at man har systemer og her håndhever man faktisk priority tag. Så var det bare å koble over på e-sim og bestille en Grab til hotellet. Takk til ccurrahee for bistand til Airalo. Kvelden ble avsluttet med en night cap på hotellet etter litt pad thai og litt Singha på gateplan. More to come (soon I hope)
Riktig god tur @LaDuden. Eva air ble alternativet for oss også. Etter å ha mistet 2X 2 pers i ANA F. Den tiden er vel over Duval Leroy champagen fra 2006 hadde tatt over fra la grand dame på vår flight også. Ser det bare ble laget ca 15k flasker av denne. Det er en av de aller beste champagnene jeg har drukket, og jeg skulle veldig gjerne hatt noen flasker i kjelleren. Men tipper den ligger litt over mitt hverdagsbudsjett på auksjon. Nyt turen. Ser dere fikk mer spennde tilbud om mat en vi fikk. håper hummeren smaker !
Dagene ble brukt til vandring og utforsking av Bangkok i varmen. Etter mange dager med Thaimat så endte vi opp med å prøve en lokal burger joint. Burgeren falt i smak hos oss En tur innom de lokale matmarkedene som florerte rundt om i byen ble det også tid til: Men er viktig å hydrere i varmen Dagen etter ble det tid for å bytte hotel til Banyan Tree. Da jeg booket i sommer var prisen rundt 2k per natt, til denne helga hadde de tredoblet seg. Deilig å ha litt flaks. I tillegg ble vi oppgradert. Utsikten fra rommet: Bestemte oss for å ta en liten appertif på Vertigobaren på toppen mens vi fikk med oss solnedgangen: Til aftens hadde vi booket bord på LeDu Vi så frem til å prøve deres sesongmeny. Vi gikk for deres 6-retter tasting meny med river prawn Kort sagt, vi ble ikke skuffet. Utrolig råvarer.
Mer asiatisk dessert: Utrolig bra måltid, med suverene råvarer. En restaurant som virkelig anbefales. For oss ble det å gå av seg mettheten og ta seg en night cap.
Samme inntrykk her også, var i tillegg veldig vanskelig å høre hva de sa gjennom maskene når de presenterte rettene. Som var litt synd. Men heldigvis var maten og råvarene nydelige.
Etter en nydelig kveld på LeDu var det tid for å gå av oss noen kalorier. Vi dro til en av de grønne lungene i nærheten. Trossalt bedre å trene i det fri enn på hotelgymmen. Hoppet dog over "street gymmen". Siden vi hadde bord på Gaggan, så ble det en lett lunsj slik at vi var klare for kveldens utskeielser. Så var endelig tiden for Gaggan i Bangkok. Endelig kom kvelden og turens høydepunkt for de to foodiene! Begge fikk delt ut "Gaggan" pass, der vi skulle definere rettene basert på hvordan smakene/hovedessensen var. Ikke en lett oppgave, men tror alle 15 hadde sin versjon av kvelden. En liten video for å kapre litt av den utrolige stemningen. https://www.youtube.com/shorts/Mr7MujJRfHM Flere bilder av alle rettene kan sees her: https://insideflyer.no/forums/threads/foodie-reise-og-mat.12668/page-15#post-483765 Vi satt igjen med et skikkelig smil rundt munnen. Dette hadde vært en opplevelse som vi aldri vil glemme. Etter 3,5 time var vi mette, småbrisne og fornøyde. Vi bestemte oss for en night cap og endte på en lokal jazz club. God stemning, herlig musikk og god whisky. Før kvelden var over.
De neste dagene ble brukt på mer sightsing. En tur innom Buddha tempel og Grand Palace: Et besøk til China town som var kledd til fest for Kinesisk nyttår:
Så var avreisedagen kommet. Returen skulle foregå i Thai C, noe som ga oss tilgang til egen dedikert check inn og fast track. Vi var gjennom på null komma niks. Utgangen etterpå er rett ved Thai Airways sin største lounge på BKK. Dessverre er ikke den noe å skryte av. God mat, men helt grei. Anbefaler heller å dra direkte til Silver Kris loungen. Da den har mye bedre mat og ikke minst drikke. Egen bartender og serverer Champagne. Ble ikke så mye drikke da begge var ganske slitne etter en utmattende uke. Men alltid gøy å prøve selvbetjeningsautomatene som tapper perfekt øl. Da kommer barnsligheten frem.. Etter litt lounge hopping ble det omsider tid for boarding til CPH. Vel inne fant vi setet vårt: Startet med en av mine favoritter som Thai serverer: Når vi kom oss opp i lufta ble det litt boblende Ca 30 min etter avgang startet matserveringen: Hovedretten som var preselected: Tiger prawns curry Desserten: Så ble det tid for litt film før man sovnet. Dessverre litt trangere for føttene her enn hos EVA, men sovnet til slutt. Våknet når det var ca 4 timer igjen til København. Ble tid til litt musikk og titting på verdenskartet før frokostserveringen begynte. Stor frokost som smakte greit, men veldig mye mat. Vel nede på bakken så var vi gjennom sikkerhet- og passkontroll veldig raskt. Så raskt at reisefølget rakk å gå til gate å hoppe på et tidligere fly til Oslo. Jeg hadde en lengre layover til neste fly til Trondheim, men var heldig og fikk låne en daybed på SAS-loungen. Etter noen timer med avslapping og jobbing kom jeg meg nordover med minnebanken fullt av gode opplevelser og ikke minst et nytt hyggelig bekjentskap i EVA Air. Takk for følge!
Takk for turen! Kikker på reisebrevet for tips til hva jeg skal bedrive de neste tre dagene med. Blir nok dessverre ikke Gaggan, og den opplevelsen skulle jeg helst delt med noen uansett. Har selv Thai C hjem på tirsdag, håper å få sove mesteparten av tiden..
Matmessig så kan jeg si at LeDu anbefales. Hvis ikke så er gatematen og matmarkedene nydelig! Et annet tips kan være CDGRE som er en bistro/café åpnet av Sühringbrødrene & Gaggan.