SAS - Nytt service/måltidskonsept

Tråd i 'SAS EuroBonus' startet av andyp, 23. april 2014.

 1. andyp

  andyp Medlem

  Innlegg:
  95
  Likes mottatt:
  82
  Bonuspoeng:
  18
  Legger ved noen bilder som viser det nye måltidskonseptet SAS har innført i Plus på Europaflightene.
  Post gjerne egne bilder og/eller erfaringer rundt dette både på long og shorthaul

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Smakte ganske så bra til å være en kaldt måltid, men ikke noe mer en en "pimped" versjon av salatene syntes jeg. Du går med andre ord ikke glipp av så mye dersom du reiser før kl 16 med SAS på rutene som er lengre en 1,5 time.
  Hadde ellers en fin reise med SAS til Palma i påsken. Både kone og barn koste seg med gratis forsyninger fra menyen.
  Måtte minne Purser på å bruke de ordentlige Orrefors glassene på veien hjem, noe som førte til at han gikk rundt til alle i Plus etterpå og spurte om de ønsket nye glass.
   
  SASDC8, Baldrick, Fnate and 1 other person like this.
 2. Islending

  Islending Senior Medlem

  Innlegg:
  567
  Likes mottatt:
  495
  Bonuspoeng:
  63
  Dette var fra første kvelden av det nye servicekonseptet, 30. mars fra AMS til CPH. Maten denne kvelden var overraskende god, og jeg var god og mett etter flighten.
  CPH-OSL var det musserende og de nye smoothiene også, men servert i plastglass...

  IMAG4361.jpg IMAG4364.jpg IMAG4365.jpg
   
  Ida, SASDC8, Baldrick and 2 others like this.
 3. SASDC8

  SASDC8 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,329
  Likes mottatt:
  1,151
  Bonuspoeng:
  113
  Det største problemet er at de ikke serverer noen form for skikkelig mat innenlands lengre, samt at frokosten ikke er blitt noe bedre (med tanke på at den nå koster 60 Nok i Go). På 1 time og 30 minutters flightene til Bodø, blir det rett og slett for dumt med chips og verdens mest usunne muffin som middag etter en lang dag med møter. Har ennå til god å møte en eneste passasjer i SAS plus som er fornøyd med endringen innenlands. For å være helt ærlig så har SAS med de endringene de har gjort flyttet produktet sitt nærmere DY, og det er ikke spesielt smart.

  Syns heller ikke de nye "etter klokken 1600" rettene deres ser spesielt spennede ut.
   
  Fnate and Jørgen like this.
 4. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg reiser jo ARN-OSL-TOS stort sett 1-2 gang/mnd, hvilket stort sett tar 5 timer inkludert tiden det tar å reise til/fra flyplass, mellomlanding i OSL i ca 1 time og flyturene. Får raskt lavt blodsukker og merker fort når jeg er sulten. For min del er det helt greit at wrappen utgikk, den fantes på OSL-TOS men som alle hylte og skreik om så var den ikke det helt store og det var få som valgte den. Sandwichene var helt greie, jeg pleide å ta de innimellom, men stort sett ble det muffin og potetgull m/cola på meg. Ergo opplever ikke jeg som rimelig frequent flyer på ruta noe stor endring, men det er mulig jeg er "litt rar på det"? :)

  For min del er det derfor kanonflott å nå få et sunnere valg med smoothie og wasa knekkebrød. Jeg har bare godt av å velge noe annet enn colaen. Er kjempeglad og fornøyd for den endringen. Jeg savner allikevel et litt mer mettende alternativ, selv om jeg ærlig må si jeg ikke vet hva det skulle være. Hvis de hadde reintrodusert billy-pizzaen eller wrappen så hadde jo det også blitt galt, og hva annet kan man egentlig tilby i "den kategorien"?

  Etter klokken 16-rettene bør man kanskje uttale seg om etter man har prøvd de @SASDC8 - personlig synes jeg kyllingsalaten er dritgod og vil tro dette er en god videreføring av konseptet. Har bare hørt bra ting om måltidene fra de som har prøvd de også, så noe rett har jo skjedd :)
   
 5. SASDC8

  SASDC8 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,329
  Likes mottatt:
  1,151
  Bonuspoeng:
  113
  Tar poenget ditt Ida, men det må også være lov å kritisere hvordan produktet ser ut, og etter min mening syns jeg ikke det ser spesielt spennede ut :)

  Som nenvt tidligere er mitt største ankepunkt at produktet til SAS er blitt dårligere innenlands i Norge etter endringen, og kanskje det vi som reiser til og fra BOO som rare, men her er det mange som savner både wrapsen og ikke minst sandwitchene. Nei jeg får vel heller begynne å sette av mer tid på OSL, og kjøpe med meg noe fra Upper Crust for å spise ombord :)
   
 6. TOS_EBG

  TOS_EBG Lost in Space (and currently EBD) InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  431
  Likes mottatt:
  392
  Bonuspoeng:
  63
  Nei det ikke bare Bodøværingene (selv om de tror de er spesielle ;)). På flightene jeg har hatt mellom TOS-OSL-TOS har wrapsene gått unna som varmt hvetebrød som regel. BGO-OSL-TOS i går med 30 minutter connection på OSL, og det blir litt stusselig med en øl og potetgull. Jeg innrømmer gjerne at jeg likte wrappen, og synes den var mye bedre en sandwichene de hadde innenlands.
   
  Jørgen and SASDC8 like this.
 7. Jørgen

  Jørgen Livsnyter

  Innlegg:
  2,805
  Likes mottatt:
  2,096
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg likte wrapen ganske bra selv! SAS gjør produktet sitt dårligere og dårligere dessverre.
   
  SASDC8 liker dette
 8. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Overraskende innvendinger, synes jeg ikke hörte annet enn wrap-class = spyteitekkeltlollame etc tidligere, men det er kanskje noe med at man ikke vet hva man har för det forsvinner? :p

  Vi så jo en ganske rask endring på menyen denne gang, så jeg antar at det vil endre seg like raskt når de innser at folk er sultne på veg til Nord-Norge. Selv om det er en god ide å simplifisere produktet INTRA NORDEN (enklere å forholde seg til), så blir det hakket for langt. Iallefall TOS-OSL/ALF-OSL (med mellomlanding) etc. Men hva de skal servere vet jeg ikke/har jeg ingen gode forslag til. Hva er mettende, men enkelt nok til at det går an å gjöre kostnyttig? Og uten at det blir noe ala puke-in-a-box-konseptene til Norwegian?

  Noen som vet hva man får/kan bestille på menyen hvis man flyr med Wideröes Q400 BGO-TOS-KKN? :)
   
 9. Hickok

  Hickok Medlem

  Innlegg:
  89
  Likes mottatt:
  39
  Bonuspoeng:
  18
  Det blir nå fryktelig enkelt å påstå at det må være en forbedring å fjerne maten siden "ingen likte den likevel". Husk at dårlig fortsatt kan være bedre enn ingenting.
   
  Jørgen liker dette
 10. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg har ikke sagt det er bedre, jeg har bare konstatert at gemyttene var gjennomgående negative over hele fjøla og at SAS således sparer penger på å la være å tilby noen noe passasjerene ikke vil ha :) Enkel økonomi 1-0-1.
  Jeg har iallefall ikke fått inntrykk av at wrappen var noe man takket ja til, tvert i mot ble den brukt som et skjemsord/skjellsord.

  At det bør komme et alternativ er jeg enig i, tenkte at folk kanskje kunne komme med noen gode forslag? :)
   
 11. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,558
  Likes mottatt:
  6,490
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg hadde sikkert hatt godt av knekkebrød og vann jeg også, men nedgraderingen av serveringen innen Norge er jo ikke bra.

  Her er hva Air Canada klarte i sin pluss-klasse i dag, på en flyvning som tok 1:28 fra gate til gate. 1:05 Air time: Nydelig oppvarmet kyllingwrap med salat og nøtter. Til dette rakk de dobbel runde med Club Soda vogna og spisepause til seg selv. I Air Canada GO serverte de fri alkoholfri drikke.

  [​IMG]

  Jeg synes den nye pakka er stusselig jeg.
   
 12. EB

  EB Forum Kaptein

  Innlegg:
  753
  Likes mottatt:
  431
  Bonuspoeng:
  63
  Hvor stor er "pluss" hos Air Canada? Ellers er det utrolig hvor survete voksne også kan høres ut...
   
 13. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,558
  Likes mottatt:
  6,490
  Bonuspoeng:
  113
  Vi er ikke survete, vi er bare ekte nordmenn:

  Rike, mette og fly forbanna
   
  SASDC8, Dash and EB like this.
 14. Are

  Are EBD - Eurobonusekspert? InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  9,409
  Likes mottatt:
  10,557
  Bonuspoeng:
  113
  Det største problemet er vel at veldig mange velger DY om det koster 20 kr mindre, så SAS må spare på alt for å presse prisene.

  Samtidig, personlig ser jeg ikke hvorfor vi skal betale mye mer for SAS, jeg vil tro at en kopp kaffe/te +avis og EB er verd 50-100 kr, men det koster fort 3-400 kr ekstra.
  At de så fjerner frokosten synes jeg er trist, men hadde de f.eks. innført gratis frokost for EBG så hadde det vært en grei "mellomløsning".

  Jeg skal snart ut å fly KRS - OSL - KKN med familie og sist fikk vi to frokoster på veien, det var veldig greit for de små, nå må vi passe på å ta med oss "sikkerhetskontroll-lovlig"-mat på veien.

  Flyr lite morgenturer selv, men håper på sikt å flytte min vanlige søndag kveld til mandag morgen og ville absolutt satt pris på å slippe å lage frokost før jeg drar hjemmefra.
   
  Darkcho liker dette
 15. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Du vet helt sikkert at det er mer til en flight enn bare kaffe og avisa, men jeg nevner det nå bare siden du spør. Vi kan jo feks se på mediesituasjonen i dag hvor Norwegian trues av streik fordi Norwegian har sagt opp alle sine ansatte og sendt de til et vikarbyrå for så å leie de inn etter eget forgodtfinnende. Dette er det som er det største definere de skillet mellom SAS og Norwegian i dag rent økonomisk. You probably get my vibe, detaljene er jo av mindre interesse på dette forum - men hvordan "skipene styres" og hvor skatter og avgifter faller, det er noe som skiller de to selskapene enormt i det økonomiske landskap. Ikke at den ene gir gratis kaffe og avis og derfor må ta 20kr ekstra for billetten :)
   

Del denne siden