Vi tester NH Vienna Airport Conference Center

Hotel NH Vienna Airport Conference Center

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det er som regel ikke nærheten av flyplassen du finner verdens mest spennende hoteller. Det kan imidlertid være gode hoteller likevel og det er ofte de store hotellkjedene som dominerer utvalget. Denne gangen har vi sett på NH Vienna Airport Conference Center.

NH Vienna Airport Conference Center ble åpnet i 1983 og ble sist pusset opp i 2004. Hotellet har 499 rom i kategoriene standard, standard «new style» og superior, fordelt over åtte etasjer.

Det finnes sikkert en og annen flyentusiast blant våre lesere som kunne tenke seg å legge ferien sin til et flyplasshotell, men kundegrunnlaget for et flyplasshotell ligger nok først og fremst i konferanser, reisende som skal videre med et tidlig fly neste dag og overnatting for mannskap.

Beliggenhet

NH Vienna Airport Conference Center ligger så sentralt som det er mulig å komme i forhold til flyplassen. Du går ut av terminalbygget og krysser veien, også er du der. Parkeringshus og bilutleie ligger like ved siden av, og det samme gjøre T-banestasjonen om du kommer fra Wien.

Ankomst og innsjekking

Førsteinntrykket av både fasade og interiør er bra, og NH Vienna Airport Conference Center fremstår som et velholdt hotell.

Tre innsjekkingspunkter er bemannet når vi ankommer og i teorien burde hotellet være rustet til å kunne sjekke inn mange mennesker på kort tid. Likevel venter vi forholdsvis lenge på tur, på tross av at det ikke er mange i kø foran oss.

Det tastes i herdig på tastaturet, det skrives med penn og papir, pass sjekkes og det gjøres kredittkortreservasjon. Jeg hadde i utgangspunktet booket standard rom og fikk, som de foran i køen, tilbud om å oppgradere til standard rom «new style» for 10 euro eller superior for 15 euro. De fleste takker ja til superior rom. Det er ikke veldig mye billigere enn om jeg hadde valgt å booke superior rom med én gang, men noen euro spart er det likevel. Det er tydeligvis en del ledig plass på hotellet selv om det er to konferanser her disse dagene.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Rommet

Rommet er 24 m2 stort og er med andre ord mer enn stort nok som enkeltrom. Interiøret er ganske standard for hotell av denne typen med hvite vegger og innredning i mørkt tre. Det er ingen tegn til elde eller slitasje, og alt ser rent og pent ut.

Utover sengen er rommet innredet med et stort garderobeskap, skrivebord, lenestol og et lite bord. Som seg hør og bør for et superior rom er det en espressomaskin her i tillegg til en vanlig vannkoker. Minibaren er utstyrt med det kun det aller nødvendigste av snacks og drikkevarer. Prisnivået innbyr uansett ikke til noen storhandel.

Rommet er innredet med to enkeltsenger og kvaliteten på sengene er helt grei.

NH Vienna Airport Conference Center tilbyr gratis WiFi. Nettet er ikke superraskt, men holder til surfing, e-post og annen enkel internettbruk.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Badet er ganske stort. Jeg ville imidlertid foretrukket om de hadde brukt noe av plassen på å ha dusj og badekar hver for seg. Dusj/badekarkombinasjonen, som jeg i utgangspunktet ikke er spesielt begeistret for, er ekstra upraktisk her. Badekaret er klemt inn mellom tre vegger og dusjhodet er montert sånn at man må stå nesten helt inntil veggen for å få dusjet. Ellers fungerer badet, håndklærne og baderomsproduktene bra.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Mat og drikke

NH Vienna Airport Conference Center har en a la carte-restaurant, en buffetrestaurant og en bar. A la carte-restauranten Restaurant Mundo ble ikke testet under oppholdet.

Frokostbuffeten i buffetrestauranten holder absolutt godkjent nivå. Det er godt utvalg av varme og kalde frokostretter, frukt og bakerivarer.

Hotellbaren er ikke veldig spennende. Utvalget av drikke består av to typer øl på fat, et lite utvalg av relativt standard flaskeøl og en enkel cocktailmeny. Utvalget av vin ble ikke studert i detalj. I tillegg serveren enklere matretter hele dagen, også til frokost.

Andre fasiliteter

NH Vienna Airport Conference Center tilbyr det som er å forvente av funksjoner fra et firestjerners hotell, blant annet treningssenter. Siden jeg hadde lite dødtid på hotellet under oppholdet ble ingen av disse hotellfunksjonene benyttet.

Priser og booking

Booking kan gjøres både på hotellets hjemmeside og via tredjeparts bookingsider og reisebyrå. Siden oppholdet var i forbindelse med et arrangement på hotellet var det fremforhandlet en spesialpris som måtte bookes gjennom epost eller telefon. Det var imidlertid ikke veldig stor forskjellig mellom internettpris og spesialprisen vi fikk på bestillingstidspunktet.

Etter oppgraderingen endte jeg på en gjennomsnittspris pr. døgn på 155 euro inkludert skatter og avgifter. Dette tilsvarer 1458 kroner etter dagens valutakurs.

Bonus- og lojalitetsprogram

NH Rewards er NH Hotel Groups lojalitetsprogram. Her kan man opptjene bonuspoeng som kan brukes på nye opphold og man kan også opparbeide seg status og fordeler jo flere opphold man har i løpet av året. Man opptjener ett poeng pr. euro man benytter.

I tillegg får NH Rewards-medlemmer 5% rabatt når man booker direkte på hotellkjedens hjemmeside. Man får også en verdikupong verdt 15 euro etter første opphold når man melder seg inn.

Alternativer

Dersom du er ute etter hotell nært flyplassen kan du også ta en titt på MOXY Vienna Airport som ligger ca. 200 meter lenger fra terminalen.

Er du ute etter et hotell i sentrum av Wien har vi tidligere anmeldt både Hotel Amadeus og Park Hyatt Vienna.

Konklusjon

NH Vienna Airport Conference Center er et helt greit hotell. Kapasiteten og tilgangen på møterom og konferanserom gjør det velegnet til små og middels store konferanser. Nærhet til flyplassen og greie priser gjør det også til et godt valg om man behøver en overnatting i forbindelse med flyreise.

Det er lite å pirke på i forhold til funksjoner og fasiliteter, det er som forventet av et hotell i denne prisklassen. Hverken mer eller mindre. Rommene er fine og forholdsvis store, og helt greit for kortere opphold. Innsjekking tok imidlertid lenger tid enn den burde.

Forsidefoto: nh-hotels.com

Oversikt

Fordeler

Nært flyplassen
Grei pris
Rimelig oppgradering til superior rom
Bra frokost

Ulemper

Innsjekk tok lang tid
Oppsettet med dusj og badekar er ikke optimalt

Service

Beliggenhet

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

NH Vienna Airport Conference Center er et helt greit hotell. Kapasiteten og tilgangen på møterom og konferanserom gjør det velegnet til små og middels store konferanser. Nærhet til flyplassen og greie priser gjør det også til et godt valg om man behøver en overnatting i forbindelse med flyreise.

Det er lite å pirke på i forhold til funksjoner og fasiliteter, det er som forventet av et hotell i denne prisklassen. Hverken mer eller mindre. Rommene er fine og forholdsvis store, og helt greit for kortere opphold. Innsjekking tok imidlertid lenger tid enn den burde.

3.9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *