Opplevelse: Sunday Brunch på Four Seasons Hotell Bangkok

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

«Påskemorgen slukker tørsten» er det visst en salme som heter. Og siden jeg var i Bangkok og hadde hørt mye bra om Hotel Four Season sin Sunday Brunch var det jo en ide å få prøvd dette på 1. påskedag når man allikevel var i byen. Jeg sendte av gårde en forespørsel om reservasjon om bord for 1 et par uker i forveien, og den ble besvart innen få timer at så snart man sendte over kreditkortdetaljer som garanti var dette i orden. Fikk samtidig spørsmål om man ville sitte ute eller inne. Valgte da inne da jeg visste at det ville være opp mot 40 varmegrader og da trives jeg dårlig ute.
Four Seaons er jo en kjede av luksushoteller og denne brunchen kostet 3500 bath. Dvs 700 kr. Men det inkluderte fri bar av 3 ulike hvite og 3 røde viner, musserende vin (av grei kvalitet), og et cocktail kart i tillegg. Det fantes også alkoholfrie alternativer. For en enkel lunsj høres det kanskje dyrt ut. Men for det første er den alt annet enn enkel, og det er ikke mange glassene man skal drikke før det faktisk lønner seg (he he).
Fnate hadde allerede møtt frem:
Fnate og en kompis
Fnate og en kompis
Faren til Fnate hadde tydeligvis vært der før, og han hadde de laget statue av:
Statuen "Anders E"
Statuen «Anders E»
Menyen så slik ut:
Sunday brunch buffet
    • Cold Appetizer Station
      Chilled on Ice – Fresh Sydney Rock Oysters, Sea Crabs, Tasmanian Blue Mussels, Tiger Prawns, Rock Lobsters, Red Claw Lobsters, Scallops
    • Dipping Sauces and Condiments

      Shallot Vinegar, Spiced Chili Sauce, Chopped Shallots, Capers, Tabasco Sauce, Lemon, Wasabi Soyu, American Sauce and Cocktail Sauce, Bai Ka Tin Thai Herbs, Fried Garlic and Shallots, Lemon and Fresh Garlic

    • Soup
      Special Soup of the Day from Madison
    • Salad Table
      Caesar Salad with Condiments
      Marinated Salad and Fresh Organic Leaves
      Assorted Cold Cuts
      Homemade Smoked Salmon
      Green Asparagus Tip Salad with Shaved Parmesan Cheese
      Mixed Mushroom Salad
      Marinated Green and Black Olives
      Hummus, Baba Ghanoush, Herb Lhabna Cheese, Stuffed Wine Leaves
      Vietnamese Spring Rolls
    • Breakfast Station
      Egg Station – Smoked Ham, Sausages and Bacon
      Waffles, Fruit Pancakes and Berry Pancakes
      Assorted Danish Pastries, Croissants, Bread Rolls, Muffins, Italian Bread and Toast
      Cream Cheese, Butter, Jam and Sugarless Jam
      Duck Rillette, Homemade Pâté
    • Chinese Station
      Assorted Dim Sum – Ha-Gauw, Sue Mai, Green Tea Sue Mai, Steamed Shrimp Balls with Choy Sum
      Braised Pork Spare Ribs with Marinated Black Beans
      Hot and Sour Soup with Shredded Chicken and Bamboo Shoots or Fish Mor Soup with Crab Meat
    • Chinese Grill
      Barbecue Marinated Whole Duck, Boneless
      Char Sew Pork with Sweet Soy Sauce
      Barbecue Marinated Baby Pork
    • Fish Roe in Pool
      Spicy Cod Roe, Salmon Roe, Black Vegetable Caviar, Whitefish Roe, Trout Roe, Lumpfish Orange Roe
       Wheat Blinis, Sour Cream, Lemon and Boiled Egg
       
    • Japanese Station
      Sushi and Sashimi
      California Corn
      Green Tea Noodles
      Beef Shabu-Shabu
  • Indian Corner
     From Tan Door Oven
     Traditional Chicken Tandoori
     Marinated Fish Tikka
    Shack Kebab
    Plain and Garlic Naan
  • Appetisers, Salads and Condiments
     Potato Samosa
     Aloo Chaat
     Chicken Salad Chard ra ja Wab
     Prawn Salad Gin ka Razed
     Pepper Pappadam
     Mint Chutney, Mango Chutney, Tamarind Sauce, Mixed Pickles, Pickled Shallots
  • Indian Curry
     Daal Macanese
     Chick-Pea Curry Choley Masala
     Cauliflower, Potato and Garden Pea Curry Aloo Kobe Matta
     Vegetable Curry
     Peeniar Curry
     Butter Rice
  • Foie Gras Corner
     Pan-Seared Foie Gras with Port Wine Sauce
     Foie Gras Sausage
     Terrine De Foie Gras
     Foie Gras Custard with Truffle Oil
  • Pasta and Risotto From Biscotti
    Homemade Pasta with Cream Sauce, Tomato Coulis and Ragout Sauce
    Choose Your Own Combination of Ingredients – Broccoli, Green Asparagus, Mushrooms, Zucchini, Pancetta Ham, Parmesan Cheese, Cherry Tomatoes, Anchovies, Capers, Sundried Tomatoes, Black Olives
  • Spice Market Corner/Spice Salad Table
    Green Papaya Salad Som Tam
    Spicy Seafood Salad
    Soft-Shell Crab Salad with Thai Herbs
    Meang-Kam – Chewing Leaves, Roasted Coconut and Condiments
  • From The Charcoal Grill
    Grilled Pork Ball Dumplings with Chili Dips
    Marinated Traditional Chicken
    Sai Krok E-San
  • Steamed Station
    Steamed Prawn Soufflé Hor Mok Goong
    Northern-Style Egg Noodles with Curry and Chicken Kaow Soy
  • Madison Grill
    Tiger Prawns, Lobster, Fresh Trout, Salmon, Akami Tuna
    Jones Dolly Lamb Chops, Beef Medallion, Sirloin Steak, Spiced Pork and Veal Sausage
    Assorted Grilled Vegetables
    Fried Potatoes, Grilled Corn on the Cob
    Baked Potatoes with Sour Cream, Bacon Bits, Chives and Cheddar Cheese
    Red Wine Reduction, Mushroom Sauce, Lamb Gravy and Beurre Blanc Sauce
  • Carving Station
    Roast Duck, Crispy Pork Loin, Roast Beef and Roast Chicken
  • Cheese Board
    Swiss Cheese, Goat Cheese, Roquefort Cheese, Brie, Blue Stilton, Grana Padano, Provolone, Asiago, Scamorza, Gorgonzola, Taleggio Cheese
    Dried Fruits, Dates, Apricots and Walnuts
  • Dessert Station
    Tiramisu, Brownies, Strawberry Trifle, Peach Crème Brûlée
    Chocolate Praline, Biscotti Cookies, Almond Tuile, Fresh Fruit Tart
    Pistachio Raspberry Cake, Sacher Cake, Cheesecake and Ticino Cake
    Cheese Crêpe, Cherry Crumble and Fruit Spring Roll
  • Warm Dessert Station
    Banana and Grand Marnier Soufflé
    Crêpe Suzette, Ripe Mango
    Chocolate Melt
    Chocolate Sauce, Mixed Berry Compote, Vanilla Sauce
  • Ice Cream Station
    Ice Creams and Sherbets with Condiments
    Assorted Fresh Fruits
Jeg ankom Four Seasons presis kl 1200 og ble geleidet til restaurantene. Brunchen finner sted i deres restauranter som ligger side ved side i en bakhage. Det er satt opp bord både i Restaurant Spice Market og i Madison Grill samt ute i selve gårdshagen. Der var det også satt opp en del vifter for å hjelpe til med temperaturen.
Mitt bord
Mitt bord

På bordet var det en stakk med lapper med restaurantnavn og bordnr på. Disse kunne man ta med og levere på stasjonene så ville maten bli servert deg når den var klar. Jeg startet med å ta meg et glass musserende og gikk rundt for å se hva som fantes.

Dagens musserende
Dagens musserende

Noen inntrykk fra restaurantene

Spice Market. Restauranten jeg satt i
Spice Market. Restauranten jeg satt i
Uteområdet
Uteområdet
Den andre innendørs restauranten
Fra Madison Grill
Eget orkester som spilte
Eget orkester som spilte ute i gårdhaven
Baren lå i utendørsområdet
Baren lå i utendørsområdet – bartenderne var opptatt hele tiden! Må være mange tørste gjester.

Her er noen bilder fra de forskjellige matstasjonene:

Raw bar
Raw bar
Salat stasjon
Salat stasjon
Pasta og risotto stasjon. Man valgte selv saus/tilbehør
Pasta og risotto stasjon. Man valgte selv saus/tilbehør
Kinesisk stasjon
Kinesisk stasjon
Sushi stasjon
Sushi stasjon
Mer sushi
Mer sushi
Indisk stasjon med Tandoori ovn
Indisk stasjon med Tandoori ovn
Stasjon med helbakt laks og tilbehør
Stasjon med helbakt laks og tilbehør
Midt østen stasjon
Midt østen stasjon
Middelhavet stasjon
Middelhavet stasjon (beklager dårlig bilde)
Kaviar stasjon med fersk fisk svømmende under
Kaviar stasjon med fersk fisk svømmende under
Grillstasjonen - med alle biffer og kjøttstykker man kan tenke seg
Grillstasjonen – med alle biffer og kjøttstykker man kan tenke seg
Mer grillstasjon, som også inneholdt fisk/skalldyr
Mer grillstasjon, som også inneholdt fisk/skalldyr
Flott ostebord. I forlengelsen av dette var det salami/skinke/brød stasjon
Flott ostebord. I forlengelsen av dette var det salami/skinke/brød stasjon

Og så var det massevis av deilige desserter:

Pastries
Pastries
Søte fristelser
Søte fristelser
Mer søte fristelser
Mer søte fristelser
Enda flere søte fristelser
Enda flere søte fristelser
Man kunne også bli befruktet!
Man kunne også bli befruktet!
Åååå mer søtsaka!!
Åååå mer søtsaka!!
På dette tidspunktet hadde jeg gitt opp dietten
På dette tidspunktet hadde jeg gitt opp dietten
Crepes Suzette stasjon
Crepes Suzette stasjon
Og siste bildet av desserter
Magen min skal være glad for at det ikke var mer desserter her!

Så noen få bilder av det som fant veien til min tallerken. (Nei, det er ikke alle – for jeg var for sulten til å huske å ta bildet hele tiden. Men jeg ble mett!!)

HUMMER! var nammenam
HUMMER! var nammenam
Deilige grillede kongereker
Deilige grillede kongereker
Satay!
Satay!
Indrefilet, bernaise og ceasar salad
Indrefilet, bernaise og ceasar salad
Et beskjedent utvalg desserter
Et beskjedent utvalg desserter
Et par mojitos senere og jeg var fornøyd
Et par mojitos senere og jeg var fornøyd

For en strålende brunch. Etter 15 år i hospitality bransjen har jeg aldri vært med på noe lignende. Dette var rett og slett strålende. De klarte enkelt av 200 kuverter  denne søndagen. Grunnen til at de ville ha garanti for reservasjonene var at tidligere hadde de opplevd et frafall på over 40%, og da er det jo forståelig at man ønsker å sikre seg. Maten holdt fantastisk kvalitet, og servicen var helt i topp. Brunchen hadde sikkert blitt bedre om man hadde vært sammen med noen. Som ofte forretningsreisende synes jeg det å spise alene er temmelig kjedelig. Men i dette tilfellet gikk det helt greit, og de 3 timene gikk som en vind. Jeg var både mett og i godt humør da jeg forlot de 4 sesonger. Skulle jeg være i Bangkok en søndag igjen, kommer jeg helt sikkert til å booke meg inn på denne brunchen igjen. Jeg kan anbefale den på det sterkeste. Restaurantsjefen stod i døren da jeg gikk. Jeg takket for en deilig opplevelse og måtte innrømme at dette var en av få ganger jeg faktisk skulle ønske at jeg hadde større mage. Han gliste diskret, håndhilste og ønsket meg velkommen tilbake. Skal du til Bangkok, er det bare å bestille bord! God fornøyelse! [box style=’info’] Har du noen gode opplevelser fra Bangkok du vil dele med oss, så har vi en egen tråd i vårt forum for akkurat dette. Du finner denne tråden her på denne linken. [/box]

Oversikt

Fordeler

Fordele

Ulemper

Ulemper

Rating 1

Rating 2

Rating 3

Rating 4

Overall Rating

Konklusjon

For en strålende brunch. Etter 15 år i hospitality bransjen har jeg aldri vært med på noe lignende. Dette var rett og slett strålende

5

Kommentar

  1. Anders E sier

    Godt og se at de hadde fått opp statuen av meg. Har jo lenge vært stamgjest hos Four Seasons så det skulle jo egentlig bare mangle.

    Happy Brunching 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *