Mauritius, Maldivene eller Seychellene (austrian (gjen)åpner ny rute)

Tråd i 'Reisemål' startet av Ida, 11. nov 2014.

 1. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg ser Austrian åpner sin rute til Mauritius igjen, fra høsten 2015.
  http://www.lufthansagroup.com/en/pr...ew/archive/2014/november/07/article/3342.html

  I den anledning begynte jeg å leke med tanken på å dra til en slik øy. Men jeg har lest mye forskjellig om disse øyene. Har noen erfaring fra en eller flere av disse destinasjonene?

  Felles for alle virker å være at dykking er et av de store trekkplastrene. Dessverre kan jeg ikke svømme og har ingen interesse for dykking what-so-ever. Derfor er det viktig at øya har andre aktiviteter å tilby, jeg blir fort rastløs hvis det eneste man kan gjøre er å bare ligge i ei solseng og daffe på ei strand.

  Maldivene er mer "øde" og forlatt, men naturmessig vakrere og mer unikt enn Mauritius. Mauritius virker mer turistifisert og har mindre spesiell natur? Top rated attractions på Maldivene er enten diving eller moskeer... http://www.tripadvisor.com/Attractions-g293953-Activities-Maldives.html

  Usikker på hvordan Seychellene stiller seg oppmot Mauritius/Maldivene. Seychellene har øya Le Digue som er særlig interessant, med sine karakteristiske strender med granittstein dekket av korall-sand. Men det er jo ikke så fryktelig mye mer å se eller gjøre... :p

  Det er jo ganske langt å fly bare for å være i 3-4 dager. I need more opinions.
   
 2. Henning

  Henning co-founder Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  2,919
  Likes mottatt:
  1,821
  Bonuspoeng:
  113
  Paradise showdown! Jeg har selv lurt på hvilke av disse paradis-destinasjonene som er "best". Håper noen her kan kaste lys over problemstillingen. Kanskje vi må starte en poll :)
   
 3. KristianSk

  KristianSk Senior Medlem

  Innlegg:
  1,579
  Likes mottatt:
  1,646
  Bonuspoeng:
  113
  Om man ikke drar dit for bading/soling, ville jeg kanskje tatt det som et stopp på en lengre rundtur i Asia som innvolverer hvertfall Singapore og kanskje Bangkok?
   
 4. John in The Tower

  John in The Tower Senior Medlem

  Innlegg:
  832
  Likes mottatt:
  1,057
  Bonuspoeng:
  93
  Seychellene anbefales på det sterkeste. Skikkelig følelse av å være på et sted fjernt fra resten av verden. Jeg bodde på Praslin med dagsturer til La Digue. Villa på stranden og vakker natur. Island feeling deluxe.
  Morsom historie; Satte fra meg leiebilen på kaia da jeg tok ferja til La Digue. Tok ferja tilbake litt tidligere enn hva som er vanlig for en turist og på kaia var bilen borte. Det viste seg at leiebilfirmaet hadde bare lånt den i noen timer siden jeg ikke skulle bruke den.
   
 5. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Singapore er det eneste som kan få et kanskje. Absolutt ikke Bangkok, allergisk mot det meste av SørØst-Asia dessverre (i tillegg til null interesse for India). Skal jeg til Asia ville jeg dratt til Japan, en og annen by i Kina og ellers bare dratt rett til Kazakhstan eller Australia :p
   
 6. tommy777

  tommy777 founder Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  4,744
  Likes mottatt:
  6,367
  Bonuspoeng:
  113
  Dersom du ikke kan svømme og ikke er interessert i å finne roen, kan du eliminere Maldivene. Hovedøya har en del uinteressante aktiviteter å by på, ingenting som er interessant.

  Har ikke besøkt Seychellene eller Mauritius, men etter det jeg har hørt er det mest daffing, snorkling eller dykking som er hovedpoengene der også

  Så slik jeg leser det, tror jeg du bare skal hoppe over alle disse reisemålene
   
 7. Reidar

  Reidar Senior Medlem

  Innlegg:
  410
  Likes mottatt:
  405
  Bonuspoeng:
  63
  Hva med Filippinene ? Litt øyhopping her og et opphold i Manila .
   
 8. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Lurer på om ikke Seychellene kan være en vinner for meg.

  Du har La Digue øya, Aldabra-atollen, Coco-de-mer-weirdass planten, du har mulighet til dagsturer til Reunion, det er reasonably befolket (du kan til og med leie bil) og ikke minst er det fantastiske forhold for whale watching i farvannene (et lite minus er Somaliske pirater som farter rundt i farvannene, men men :p ). På et av forskningscruisene rundt Svalbard hadde vi en rib-guide som var fra Seychellene, jeg kommer aldri til å glemme hans pasjon og varme i beskrivelsene av whale-watching tours i hans hjemland. Det var kanskje et lite "sign", en mening med det.
  http://www.whale-and-dolphin.com/seychelles_whale_dolphin_watching.htm

  Hvis man mot formodning skulle vinne shitloads of money og "ikke ha noe bedre å gjøre" kan man jo ha dratt til Maldivene "bare for å ha gjort det". Mauritius frister ikke nevneverdig kjenner jeg.

  La Digue
  [​IMG]

  Aldabra
  [​IMG]

  [​IMG]

  Coco-de-mer
  [​IMG]

  Reunion
  [​IMG]

  Hvalsafari
  [​IMG]

  HECK YES

  (Noen som fikk lyst å reise nå, eh eh eh? :D )
   
  Last edited: 13. nov 2014
  Edvard liker dette
 9. Henshaw

  Henshaw ID Traveller (ish)

  Innlegg:
  266
  Likes mottatt:
  169
  Bonuspoeng:
  43
  Joda, men det skal ikke så mye til :D
  Skulle jeg finne på å dra på en holme uti vannet der hadde nok jeg valgt Zanzibar
   
 10. Henning

  Henning co-founder Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  2,919
  Likes mottatt:
  1,821
  Bonuspoeng:
  113
 11. milehigh

  milehigh Senior Medlem

  Innlegg:
  1,546
  Likes mottatt:
  1,456
  Bonuspoeng:
  113
  Det spørs hvem du drar med. Park Hyatt Maldivene har guidede snorklingturer med perfekte bodytighte flytevester. Funker utmerket og anbefales på det varmeste for ikke svømmedyktige. Du skal ha ekstremt vannskrekk for å ikke få det til, og jeg er rimelig sikker på at du ville digget det. Jeg kan gi utfyllende tips per telefon. Med 3-4 dager dit gir lite mening med innenlands transfer osv.
   
 12. Travelmate

  Travelmate Guest

  Akkurat tilbake fra min tredje tur til Seychelene oh det er den mest varierte og spennende plassen sv det du nevner. Kjenner flere som har vært på Maldivene, som er perfekt for klineferie og strandliv med kjæresten. Mauritius er i mine øyne en avskogd sukkerplantasje med alt for mange turister men med noen hederlige unntak og fine hoteller. Var innom der for noen år siden på vei til Madagaskar, og kommer ikke til å reise tilbake til Mauritius.
  Seychellene er utrolig vakkert, og på vestkysten av Mahe er det flere lekre hoteller og lekre strender som du vil ha nesten for deg selv. Hold deg unna bukten i nordvest, den er alt for utbygd.
  På Praslin er det lett å komme seg unna turiststrømmene, og vi valgte Coce de Mer hotellet denne gang. Ligger øde til, men vil du ut er det bare å leie bil eller hive deg på bussen. La Digue er fantastisk deilig, og øye utforskes best til fots eller med sykkel. Nydelig små strender her og der og få folk, spesielt etter at alle på dagstur fra Praslin har reist hjem.
  Jeg har ikke vært lengre ute på Seychellene, men det er mange lekre småøyer der. På de største øyene kan du leie hus/leiligheter som er helt greie til gode priser.
  Det går jo direktefly til både Mauritius og Reunion, men dagsturdestknasjoner er det vel ikke :).
  Vil du ha 'sydhavsparadis' i en afrikansk setting er Zanzibar et morsomt alternativ, men sjekk ut hvor mye tidevannet påvirker stranden du skal bo ved. Noen steder er det tørt land på lavvann.
  Den mest spennende øyen i det Indiske Hav er i mine øyne Madagaskar. Unik natur, unikt dyreliv, spennende historie, milevis med fantastiske strender, flotte fell, hyggelige mennesker etc etc. Perfekt for en variert og aktiv ferie om du er klar for å møte den afrikanske hverdagen i alle sine fasetter. Madagaskar krever minst 10 dager, helst minst 14 om du skal få oppleve litt.
  God tur!
   

Del denne siden