Nå er det få dager igjen til avreise til Taipei, da er det på tide å forberede avreisen. Denne gangen blir ungdommen i huset med. Han var åtte år gammel da han i 2019 ble med til Taiwan sist, så han skal leke turist med meg som guide. Et av målene med denne turen er å spise matretter som vi ikke finner her i Norge. Med en far som er født og vokst opp i Taipei, har jeg lovd guttungen at vi skal prøve de mest populære matretter på Taiwan før vi reiser hjem. Så vi får se hvor mange matretter vi rekker å få med oss. Som tidligere Taiwan-besøk, pleier jeg å få til et treff med venner fra barneskolen og et par familietreff. Litt shopping skal vi få til denne gangen også. Så hvorfor premium økonomi med EVA? Jo, det er fordi guttungen begynte på ungdomsskole i fjor og permisjonen ble først innvilget i midten av september. Siden avreise- og hjemreisedato er ganske låst og vi vil ha så kort reisevei som mulig, valgte vi å ikke satse på bonusbilletter. En annen årsak er at med denne reisen, klarer jeg sannsynligvis å beholde diamant i år også. Da blir fruen i huset glad. Reiseruten vår: OSL - LHR: SK øko LHR - TPE: BR premium øko (teknisk stopp i BKK) TPE - CDG: BR premium øko CDG - OSL: SK øko Så langt har vi gjort følgende: - Bestilt mat på EVAs hjemmeside - Fylt ut elektronisk innreiseskjema for guttungen Meldt guttungen på lotteri Funnet frem taiwanske dollar etter forrige tur og Easy Card Pga. noen ærender jeg har på Taiwan denne gangen, er jeg nødt til å reise inn i Taiwan med taiwansk pass. Fordelen er at jeg slipper å fylle ut innreiseskjema og kø i passkontroll, men jeg får ikke vært på lotteri. Jeg håper at guttungen kan gå sammen med meg så han slipper å stå i kø i passkontroll alene. I kveld skal jeg handle gaver til venner og slektninger.
I går kveld tikket to mailer fra EVA inn i mailboksen min med informasjon om at automatisk innsjekking LHR-TPE er gjennomført. Da var det bare å ta fram mobilen og lastet ned boardingpass. Siden jeg er EBD, dermed *A Gold, fikk jeg invitasjon til lounge samtidig. Guttungen fikk ingen invitasjon og måtte nøye seg med ombordstigningsgruppe 4. Heldigvis kan jeg ta med en gjest inn i lounge og han får nok lov å gå ombord sammen med meg. Nå er gaver til venner og slektninger kjøpt inn. Norsk tran har tydeligvis veldig godt rykte på Taiwan, så mine tanter og onkler ønsker forsyning hvert år.
Ikke noe sånn «australia»-sjekk av matvarer når man skal inn i Taiwan, altså? Jeg husker at min australske kontrollør var meget interessert i brunosten, som han mente så ut som semtex…
Kun produkter som inneholder svin er forbudt. Boten starter på 200000 NTD. Behandlede melkeprodukter er ok. https://web.customs.gov.tw/en/singl...ext=To keep ASF out of,the fine at the border.
Er vel jeg som trenger denne. En gang ba fruen i huset meg kjøpe «kveitemjøl». Jeg tenkte, hva skal hun med mel laget av tørket kveite… Så gikk jeg rundt i en stor Meny og så etter det, men gav opp til slutt. Sendte melding til henne om at jeg ikke fant «kveitemjøl». Tok ikke lang tid før jeg fikk melding tilbake med ett ord i meldingen… «Hvetemel»…
Gjerne bilde og liste av hva de faktisk mest populære matrettene i Taiwan er (er klar over lu rou fan) og noen solide locations. Har snakket med en kompis og vi vurderer begge tur før et visst naboland tar en HKG 2.0.
Fort gjort. Ein gong i tida delte eit ikkje namngitt fergerederi sveleoppskrifta på nettsida si. Hovudingrediensen var «halibut flour».
Her ser alt ut til å være godt forberedt! Vi ønsker god tur, godt opphold og god helse til tanter og onkler!
Da er den store reisedagen kommet. Tre kofferter blir med på tur denne gangen. Det er et forsøk på å ikke shoppe altfor mye. Rett etter sikkerhetskontroll kunne reisende få ansiktsmaling. I Gullstuen serveres pølser. Jeg og guttungen ble enige om vi kommer til å trenge litt godteri på den lange turen, så vi skaffet oss Toblerone før vi gikk ombord. Det jeg ikke visste at guttungen tok med seg et påskeegg fullt av godteri. Og nå sitter vi i United Lounge. Kan tenke meg at den var fullere før vi kom. Så mange på vei ut av loungen da vi kom. Sannsynligvis for å komme seg på NH212.