Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.
COVID-19 ventes å føre til en langvarig redusert etterspørsel etter flyreiser. For å tilpasse seg den nye hverdagen ønsker SAS å kvitte seg med 5 000 ansatte permanent.
COVID-19-utbruddet har ført til full stans i etterspørselen etter flyreiser og mange tror nå at det vil ta flere år før reiselivsbransjen er tilbake på fjorårets nivå før koronaviruset. Hvis det i det hele tatt noen gang vil skje. Flere flyselskaper har allerede gjort grep i forhold til flåte og bemanning for å tilpasse seg den nye normalen. Nå melder også SAS at de ønsker redusere arbeidsstyrken med så mye som 5 000 heltidsstillinger.
- Les også: SAS stanser mesteparten av virksomheten og permitterer 90% av sine ansatte
- Les også: SAS stenger Hongkong-ruten permanent
– COVID-19 har tvunget SAS til å møte en ny og enestående virkelighet som vil gi konsekvenser ikke bare de kommende månedene, men også i løpet av de kommende årene. Vår ambisjon er å fortsatt være det ledende flyselskapet i Skandinavia og ha en ledende rolle i den skandinaviske infrastrukturen som garantist for nasjonal og internasjonal reise. For å fortsette denne viktige samfunnsfunksjonen, må vi tilpasse kostnadsgrunnlaget til de rådende omstendighetene, sier konserndirektør i SAS, Rickard Gustafson.
1 300 stillinger i Norge forsvinner
SAS-ansatte har seks måneders oppsigelsestid og usikkerheten i markedet gjør at SAS må handle proaktivt. Flyselskapet ønsker å ha fleksibilitet til å øke virksomheten raskt hvis etterspørselen kommer tilbake, men også å gjøre ytterligere tiltak dersom den sviktende etterspørselen vedvarer.
Reduksjonen i arbeidsstyrken fordeles på 1 900 stillinger i Sverige, 1 300 stillinger i Norge og 1 700 stillinger i Danmark. Prosessen vil gjennomført i samsvar med arbeidsrettslig praksis i de ulike landene. SAS vil samarbeide aktivt med fagforeninger og andre interessenter for å måtte gjennomføre så få oppsigelser som mulig, i tillegg til å finne andre løsninger for å bedre lønnsomheten.
Diskuter saken i forumet vårt.
Foto: SAS/Airbus
Legg igjen en kommentar