​Nordic Choice Hotels lanserer Nordens første hotellrom med 5G-tilkobling i samarbeid med Tele2 og Speeron

Comfort Hotel XPress Stockholm

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Med 5G skal hotellselskapet sette rekordfart på nye løsninger og hotellopplevelser for gjestene. I partnerskap med Tele2 og Speeron lanseres nå Nordens første 5G-tilkoblede hotellrom.

Som aller første hotellselskap i Norden, kan Nordic Choice Hotels nå tilby gjestene 5G på Comfort Hotel Xpress Stockholm. I starten vil fremtidens mobilteknologi være tilgjengelig på 20 av de 257 gjesterommene på hotellet, noe som betyr at gjestene allerede nå kan teste mulighetene 5G gir.

Comfort Hotel Xpress Stockholm
Comfort Hotel XPress Stockholm. Foto: Inger Marie Grini/Nordic Choice Hotels

Vi er utrolig spente på hvordan vi kan utvikle gjesteopplevelsen med den nye teknologien. I starten vil gjestene blant annet få nye TV-tjenester og ikke minst opplevelsen av å bruke 5G til for eksempel gaming, nedlasting eller deling. Vi står egentlig i startfasen for hvilke muligheter 5G gir oss til å skape fremtidens hotellbesøk, men er i flere spennende dialoger med utviklere innen flere områder.

Christian Lundén, Director of Innovation & Customer Journey i Nordic Choice Hotels.
Comfort Hotel Xpress Stockholm
Coworking @ Comfort Hotel XPress Stockholm. Foto: Inger Marie Grini/Nordic Choice Hotels

IT-selskapet Speeron er leverandør av fremtidens teknologi til hotellet som ligger midt i Stockholm. I begynnelsen vil gjestene få tilgang til lynraskt wifi med 5G-hastighet. Blant annet kommer TV-løsninger, spill og annen underholdning å bli tilkoblet, og snart vil også 5G-tilkoblede sensorer installeres på rommene for å muliggjøre løsninger som for eksempel måling av luftkvalitet. Tele2 står bak 5G-tilkoblingen og senere IoT-løsninger, som kan innbefatte temperaturløsninger og ulike former for kommunikasjon.

Vi ser enorme muligheter ved å implementere 5G for blant andre hotellbransjen. Det vil på sikt gi helt nye opplevelser for hotellgjestene når det kobles med IoT. Det er ikke bare hotellets gjester som får glede av den nye teknikken. Også fra et eiendomsperspektiv er det en fantastisk løsning. 5G-teknikken inneholder så mye mer enn bare en enorm økning i hastighet og kapasitet. Det finnes faktorer som muliggjør en helt trådløs oppkobling av både hardware og mennesker som vi ikke har sett før. Mulighetene sammen med IoT er uendelige

Karl Söderberg, partner i Speeron.
Comfort Hotel Xpress Stockholm
Barception @ Comfort Hotel XPress Stockholm. Foto: Inger Marie Grini/Nordic Choice Hotels

Målet er at man snart kan tilby 5G på flere av Nordic Choice Hotels’ 210 hotell i Norden og Baltikum. Hensikten er både å tilby helt nye gjesteopplevelser, men også forenkle og forbedre arbeidshverdagen for de ansatte. I tillegg vil 5G både effektivisere og redusere vedlikeholdskostnadene for nye bygg.

Vi ønsker å være delaktige i hvordan våre kunder kan benytte seg av 5G og den siste generasjonen mobilteknologi i praksis. Vi tester nå ulike muligheter på et hotell i Stockholm, og neste del blir å implementere det på flere hotell og legge til flere funksjoner i samarbeid med Nordic Choice og Speeron. Med 5G og ulike typer IoT-løsninger, kan vi forbedre opplevelsen for gjestene og forenkle arbeidet for de ansatte.

Stefan Trampus, forretningsområdesjef for bedriftsmarkedet i Tele2. 

Om Speeron:
Speeron er Nordens ledende integrasjonspartner for hotellbransjen. Speeron leverer blant annet løsninger for digital inn- och utsjekking, TV, trådløse nettverk, 5G-oppkobling og IoT.

Om Tele2:
Tele2s visjon er å være den smarteste operatøren i verden og skape et samfunn med ubegrensede muligheter. Helt siden Tele2 ble grunnlagt i 1993, har vi fortsatt å utfordre gjeldende normer og nedstøvede monopol. I dag muliggjør nettverket vårt mobil- og fasttelefoni, bredbånd, datanett, TV, strømming og globale IoT-tjenester for millioner av kunder. Vi driver vekst gjennom kundetilfredshet og smart kombinerte tilbud. Tele2 ble børsnotert på Nasdaq Stockholm i 1996. I 2020 omsatte selskapet for 27 milliarder SEK, med en underliggende EBITDAaL på 9 miliarder SEK. For nyheter og finansielle defineringer, se hjemmesiden www.tele2.com.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *