Australia

Tråd i 'Reisemål' startet av Ida, 26. april 2014.

 1. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113


  Shit, goddamn, jeg fikk nettopp mail fra de jeg hentet valp for i Norge og fløy til Canada. De vil gjerne at jeg skal hente en hund i Melbourne i August! Herregud, ja! Sier bare jeg, men jeg er ikke så bevandret på Australiareiser, så jeg trenger hjelp til evt reiserute.

  Det må jo bli Europa-Australia-Canada-Europa. Australia-Canada trenger jeg en god økonomiklasse, siden det blir med hundebur i kabinen....

  Hovedpunktene blir : Arlanda-Melbourne-Montreal-Arlanda.... Tror jeg må booke gjennom kilroy eller noe, for en så lang reise med stopp (jeg tenker å ta noen dager i Melbourne + Montreal) er greit at noen andre koker sammen. Round the world blir det vel også.

  Som vanlig, ingen Norwegian, og helst ikke Qatar pga etikk og moral.

  Har bosted i Montreal (de jeg møtte på flyplassen sist, ha ha! :D ), men Melbourne vet jeg ikke av noe bra hotell, tips tas i mot med glede.

  Reisegæærn hilsen, Ida.
   
  Last edited: 26. april 2014
 2. Finn Erik Edvardsen

  Finn Erik Edvardsen Aktivt Medlem

  Innlegg:
  237
  Likes mottatt:
  201
  Bonuspoeng:
  43
  Det foerste jeg ville tenke paa (selvom du har slagord "EBB forever") er muligheten til aa faa samlet en solid del med Bonuspoeng. Saa du boer holde deg innen en Allianse og Star ligger nok naermest. Det vil ogsaa komme gunstigst ut rent prismessig da de fleste "Round the world" er Allianse basert. Fra Melbourne over Stillehavet er det Air New Zealand, United og Air Canada - det blir minst en mellomlanding / bytte av fly - mest sannsynlig 2 (mellomlandinger kan vare et gode for baade hvalpen og deg !) - min rangering er vel Air New Zealand, Air Canada og United (komfort messig er Economy Plus hos United bra, men det er kun ekstra benplass og det koster en god del) Air New Zealand har ogsaa en artig loesning ved at du kan kjoepe en treseter som gjoeres om til seng (men jeg tror dette koster relativt mye).

  Ned til Melbourne er det sikkert mange som har bedre forslag enn meg, aa ta et stopp i Thailand / Singapore kan vare en god idee og da har du endel kombinasjoner med Swiss + Singapore Airlines, Lufthansa + Thai, Thai + Thai osv. Saa lang bare noen raske tanker...
   
  Ida liker dette
 3. Bjørn Helge

  Bjørn Helge Senior Medlem

  Innlegg:
  824
  Likes mottatt:
  580
  Bonuspoeng:
  93
  Fyr avgårde mail til Kilroy og STA Travels som har tilgang til rabatterte ungdomsbilletter med SAS, BA, EK, QR m.fl. Jeg gjorde det da jeg skulle til Hawaii og Fiji for et par år siden, og endte med å booke gjennom STA som jeg fikk best inntrykk av. Et par dagers stopp i både SFO og HKG på veien til/fra var ikke dumt. :)

  Er enig med Finn Erik at stopp underveis anbefales på en så lang reise, og i en del tilfeller koster det lite eller ingenting ekstra. Hvis du har tid kan BKK være et bra utgangspunkt for å kjøpe billigbilletter til et eller annet paradis for å ligge på stranden noen dager. Evt kan man ta buss til f.eks. Koh Sichang, Koh Chang eller andre øyer i nærheten.

  Forresten, tar du ikke sjansen på å reise ID?
   
 4. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,558
  Likes mottatt:
  6,488
  Bonuspoeng:
  113
  SAS og Singapore Airlines har jo en relativt god samarbeidsavtale og burde være et alternativ. Nyoppussede 777'er ut fra København er det også
   
 5. Finn Erik Edvardsen

  Finn Erik Edvardsen Aktivt Medlem

  Innlegg:
  237
  Likes mottatt:
  201
  Bonuspoeng:
  43
  Etter et par gode kopper med Kaffe (Frenchpress med Maui kaffe) tror jeg at du boer tenke paa en loesning mellom Melbourne og Kanada som ikke medforer mellomlanding i USA (mulig er det OK med mellomlanding paa Honolulu (ReidarTown) med Air Canada. Med hund vil en mellomlanding i USA medfoere at dere maa igjennom innfoersel av hund til USA da det ikke er 'transitt" slik vi er vant med. Saa Air Canada nonstop til Vancouver fra Australia er nok mye enklere.
   
 6. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Helt enig med deg, og med en slik reiserute burde jeg kanskje komme i nærheten av noe som er litt mer enn sølv? Eller?
  Og jeg er enig i at direkte til canada/mellomlanding på hawaii antakeligvis er en trivelig løsning, USA har jeg ikke behov for i denne omgang.

  @Bjørn Helge noe stopp i sør-øst-asia er helt uaktuelt iallefall :p Sitter heller 8 timer til på Lufthansa gammal-eco enn å reise til Thailand og omegn. Fysj og æsj! Men stopp i Melbourne hadde jeg tenkt :) Evt andre steder i Australia, avhengig av hva jeg finner mest fristende å se. I tillegg til stopp i Montreal for å se byen på sommern og.
  Godt tips om ungdomsbilletter, burde kanskje fyre avgårde en mail med en gang :)

  @Fnate ei venninne fløy med Singapore ned til Australia via køben, men jeg synes ikke det så veldig fristende ut på ecoen...? Mulig det er pusset opp siden da?(november 2013)

  [​IMG]
  Ser ikke sånn fryktelig fantastisk ut :p
   
 7. Bjørn Helge

  Bjørn Helge Senior Medlem

  Innlegg:
  824
  Likes mottatt:
  580
  Bonuspoeng:
  93
  Jaha? Det høres en smuuuuuule forutinntatt ut. Thailand er veldig mye mer enn dyremishandling og sexindustri, og begge deler er lett å unngå.
  • Vil du ha rene og trygge alternativer? Tokyo, Hong Kong, Singapore.
  • Vil du treffe kjempehyggelige folk, leie tuktuk med sjåfør en hel dag for en hundrings og se fantastiske byggverk? Kambodsja (f.eks. Angkor Wat). Vil du ha med litt historie som setter ting i perspektiv samtidig? Dra til Killing Fields ved Phnom Penh (folkemordet på 70-tallet), som er veldig sterkt og verdt tiden.
  • Vil du ha noen late dager på båt? Fly via Hanoi og ta et en tur ut til Ha Long Bay.
  • Vil du ligge på "paradisstrender" med muligheter for snorkling/dykking? Dra via Thailand, Malaysia el.l. Se: https://www.google.com/search?q=Malaysia+island+resorts&source=lnms&tbm=isch
  Jeg har selv prøvd alle alternativene ovenfor, og kan varmt anbefale dem. Du taper MYE hvis du avskriver hele (Sørøst-)Asia. Forskjellen i reiselengde er ikke stor: http://www.gcmap.com/mapui?P=LHR-SI...R-BKK,MEL,LHR-TPE-MEL,LHR-KUL-MEL,LHR-DXB-MEL.
   
 8. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  @Bjørn Helge - at jeg er prinsippfast og i mot dyremishandling og menneskeslaveri er forsåvidt én ting, men jeg er også helt hysterisk redd mygg og denguefeber. Ikke bare litt dame-hysterisk versjon light, vi snakker i den grad at jeg blir helt immobil, lamslått og handlingslammet. Når jeg er i Hellas (HELLAS liksom, der er jo ikke mygg en gang på enkelte av øyene, men jeg leste at det noen ganger er det...) går jeg alltid med langbukse og sokker og hele pakka på kvelden/skumringa. For meg er det derfor overhodet ingen vits å dra til et sted med myggbårne sykdommer man ikke kan vaksinere seg mot - når jeg hele tiden bare kommer til å sitte innpakka i klær og med en kjemikalie-sky rundt meg som antakeligvis kunne tatt livet av en gjengs hundevalp. Flyskrekk kan kureres, denguefeber finnes det ikke vaksine mot en gang! NUFF SAID! :D (Ja det er en overdreven frykt, men you try telling my brain at det ikke er logisk å være vettskremt en vond, ukurerbar og tildels farlig ved 2gangs smitte sykdom som spres som f*** med mygga i Thailand).
  Forøvrig er jeg ikke vaksinert mot så mye som litt hepatitt en gang, så jeg unngår i det lengste å dra til steder hvor jeg må ta vaksiner. Har endog vurdert å revaksinere meg mot syfilis, polio og stivkrampe en eller annen gang i nærmeste framtid.

  Gi meg heller en lat dag på båt på tur i Disco Bay på Grønland, en sandstrand på Færøyene, hyggelige folk oppe i Newfoundland og sol/frisk luft i fjellene på New Zealand.... :D Tokyo skal jeg besøke ved en annen anledning i år så det er ikke noe stress å få med seg på denne runden.

  Kan i ytterste grad strekke meg til Singapore, men for å være ærlig faller det så innmari uinteressant for meg hele stedet at jeg heller bruker tida mi i Australia og Montreal :) Schmokk-schmokk, raka vegen CPH-SIN-MEL! Hvis jeg får stjerne-allianse-points av den ruta da.
   
 9. Finn Erik Edvardsen

  Finn Erik Edvardsen Aktivt Medlem

  Innlegg:
  237
  Likes mottatt:
  201
  Bonuspoeng:
  43
  Jeg har tatt vaksine mot Globalisering, Bjoern Kjos og andre slemme bedriftseiere jeg - ja det stakk og det svir veldig hver gang jeg er paa Flyprat - men det er verdt det.
   
  tommy777 liker dette
 10. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  LOL :D Tror du den finnes som drikkevaksine og, virket så kjent bare....
   
 11. Superhai

  Superhai Brigadier

  Innlegg:
  318
  Likes mottatt:
  259
  Bonuspoeng:
  63
  Australia har også mygg, og en del utbrudd av Dengue-feber. Interessant nok så er mygg fra endemiske områder statistisk mindre farlige enn steder med nye utbrudd siden myggen selv lager antistoffer som deaktiverer viruset en stund etter at den er blitt smittet.
   
 12. Cecilie

  Cecilie Se! Jeg sitter i en flymotor.

  Innlegg:
  2,191
  Likes mottatt:
  2,356
  Bonuspoeng:
  113
  Ved lengre opphold i selv USA anbefales det å ta hepatitt B vaksine. Det er en rimelig investering, særlig siden alternativet er mye kjipere.

  Jeg kommer snart med en oppdatert rapport av Singapore Airlines (CPH-SIN), så kan sikkert fylle inn mer info da :)
   
 13. Bjørn Helge

  Bjørn Helge Senior Medlem

  Innlegg:
  824
  Likes mottatt:
  580
  Bonuspoeng:
  93
  Totalt ca 20-30 nordmenn får Dengue-feber i året. Det er 150 000 norske turister i Thailand i året - allerede der er sjansen vanvittig liten. Trekk fra at en del også blir smittet utenfor Thailand, at sjansen for smitte er enda mindre utenfor storbyene, og at de fleste som blir smittet trolig ikke har brukt noen form for beskyttelse mot mygg. De fleste som blir smittet blir det i løpet av 1-2 timer på ettermiddagen (rundt 17-18), så med ekstra forsiktighet på den tiden er det tilnærmet umulig å bli smittet.

  For all del, frykt er ikke lett å "kontrollere", men du går glipp av utrolig mye hvis du lar det styre hvor du reiser (Sørøst-Asia, Afrika og Sør-Amerika bare pga Dengue). Ville i så fall ha vært mer redd for å reise til Australia: http://goo.gl/kI4ph1 ;)
   
  wilhelm liker dette
 14. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Hyl, ikke ödelegg mitt bilde av Australia! :D

  @Cecilie veldig bra! Jeg er litt sånn "både og" for denne turen. Ved å reise på en Star Alliance-rtw-billett blir det jo economy hele rökla. Vet ikke om jeg har lyst, når det blir så mye tid og så lange strekker. Jeg kan alltids dra til Australia senere liksom, men da får jeg jo ikke dekket billetten. Decisions decisions.... Men jeg får jo bonuspoeng da. Iallefall nok til et sölvkort? Men then again, det får man jo for en slikk og ingenting i dag uansett :p August (reisetidspunktet) er jo en periode med mye fulle fly. Vanskelig dette.
   
 15. SASDC8

  SASDC8 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,329
  Likes mottatt:
  1,150
  Bonuspoeng:
  113
  Du kan reise med Air New Zealand via LHR-LAX-AKL til Australia, og da unngår du hele "skumle" Sørøst-Asia, bare for å lande i dødsfarlige Australia :p

  NZ har jo mulighet for skycouch i økonomiklasse (som er det eneste sete i økonomi klasse jeg ikke måtte vært død for å flydd LH med), så tar du en stopover i LAX på veien tilbake for å levere bikkja i Canada ;)
   
  Last edited: 29. april 2014
  Ida and Cecilie like this.
 16. chrisbu

  chrisbu Senior Medlem

  Innlegg:
  842
  Likes mottatt:
  699
  Bonuspoeng:
  93
  Vet ikke om det blir noe av reisen eller du har booket hotell i Melbourne.

  Jeg bodde i Melbourne i 2013 og kan komme med et par anbefalinger hva gjelder hotell.

  1. Crown casino
  2. Grand Hyatt
  3. Sofitel

  Ellers så er også Langham populært, men det er ganske så dyrt.
  Jeg ville helt klart valgt å bo på Crown hvis jeg var deg, Australias største casino, gigantisk hotell med x antall resturanter og andre fasiliteter. Bor du i tower har du kjempe utsikt over skylinene i Melbourne.

  Jeg bodde i en leilighet som lå rett på andre siden av elven av Crown og var der endel ;)

  Utsikt fra leiligheten min, Crown er bygningen til høyre

  [​IMG]
   
  Last edited: 30. juli 2014
 17. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  På grunn av flytting og mye andre turer takket jeg nei til denne turen - har ikke tid med alt det andre jeg har på tapetet! :) Men takk for tips, Australien kommer vel for the bucket list en vakker dag.
   
 18. Shanker

  Shanker Aktivt Medlem

  Innlegg:
  63
  Likes mottatt:
  126
  Bonuspoeng:
  33
  Jeg skal trenger hotell for fem netter i Sydney i midten av juli. Har aldri vært der tidligere, og vil gjerne bo sentralt med tanke på turistaktiviteter.

  Jeg finner Four Seasons til rundt 1100 kr natta på hotels.com. På deres egne sider får jeg en pris på ca 6800 kr. Noen som har erfaringer med dette hotellet? Andre hoteller i samme stjerneklasse ligger et stykke over i pris, så jeg undrer litt over hvorfor Four Seasons legger seg et godt stykke under i pris. Er det noe muffens her? :)
   
 19. Jørgen

  Jørgen Livsnyter

  Innlegg:
  2,805
  Likes mottatt:
  2,096
  Bonuspoeng:
  113
  Om du er sikker på at du finner riktig hotel på hotels.com og vi snakker om samme Four Seasons her, virker det som en sinnsykt bra deal! Løp og kjøp!

  Har IKKE bodd på 4S i Sydney, men 4S er helt i toppsjiktet etter mitt skjønn. Eller hva @Fnate? Du har vel bodd her også kanskje?
   
 20. peterfox

  peterfox EBD-QR GOLD- HH Diamond

  Innlegg:
  2,094
  Likes mottatt:
  2,115
  Bonuspoeng:
  113
  I Sydney for kun fem netter hadde jeg prioritert 5 netter med utsikt over broen og center piece "Opera-house".
  Hvor mange 10-år igjen til du orker / gidder å gjøre denne utrolige reisen igjen. Jeg har gjort den 2 ganger ila 43 år, men gleder meg til neste gang.
  Det er en tøff-reise, og de første dagene/ukene er du "bucked" beklager. Ta med nok vann og restitusjonsvann (Jægermeister) fra Oslo DF om mulig.

  Happy Camping
   

Del denne siden