Hvordan spare penger ved dyre hotell overnattinger, vi deler tips

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I det øyeblikket du bestiller et hotellrom, er det mange måter å «spare» penger på. Med ekstra kostnader til WIFI, telefon, restaurant besøk, og parkering kan hotellopphold fort bli veldig dyrt. Bor du mye på hotell i løpet av ett år, kan besparelsene bli store. Sjekk ut våre beste tips for å hjelpe deg å spare penger på hotell og del gjerne dine favoritt tips under i kommentarfeltet!

1. Spør dørvakten

Bor du på et skikkelig up-scale hotel, ikke spør conciergen hvor du skal spise. Han eller hun vil trolig anbefale deg å gå på et fancy sted, og dyrere enn det du leter etter. I stedet spør dørvakten, som sannsynlig vil gi deg gode forslag, som ikke knuser reisebudsjettet.

2. Bruk sosiale medier

De aller fleste hotellene er på Twitter og Instagram nå så hvorfor ikke tweet dem på forhånd for å si hvor glad du er for å bo der? Du kan også søke Twitter for hemmelige sosiale medier-bare avtaler eller hotell flash salg som ikke finnes på nettsteder. Noen ganger, ved hjelp av visse hashtags, kan du deltar i en konkurranse eller få hotellets oppmerksomhet. Gratis oppgraderinger, anyone?

3. Spør i resepsjonen hvis du har glemt noe

Neste gang du glemmer barberskum, en barberhøvel, tannkrem eller en mobiltelefon lader, sjekk med resepsjonen før du reiser på byen for å kjøpe det. Mange kjedehoteller har som dette på hånden, hvis du spør. Det absolutt sparer finne en butikk i nærheten og bruke penger på en full-sized versjon.

4. Finn ut om Executive nivå

Finn ut hvor mye det koster å oppgradere til klubb-nivå ved innsjekking. Enkelte hoteller tilbyr reell verdi, og inkluderer en fin frokost for to, snacks på kvelden, dessert, store vannflasker, brus og snacks hele dagen, WiFi og mer. Selv med kostnadene for oppgraderingen, kan du spare penger på mat, spesielt hvis du reiser med en familie.

5. Vær forsiktig i minibaren

Ved enkelte hotell skal du ikke en gang åpne minibaren før du blir belastet for innholdet. Er du veldig glad i potetgull eller sjokolade anbefaler vi at du enten tar det med deg , eller kjøp det på en kiosk i nærheten. Alkoholholdig drikke er dyrt i Norge, i minibaren er det om mulig enda dyrere.

6. Vær på utkikk etter ekstra / skjulte avgifter

Det er uheldig, men forbrukerne må være smarte når de bestiller hotellopphold og vite hva de skal være på utkikk etter. Mange hoteller tar ekstra betalt for parkering, vannflasker på rommet (det er så mye billigere på bensinstasjon på andre siden av gaten), solkrem og andre ekstra elementer som ikke er godt merket med en prislapp. Noen ganger utover en gratis frokost, er det rabatter på hotellets restaurant eller en happy hour på kvelden med litt gratis snacks.

7. Se etter parkerings alternativer

I stedet for å bruke hotellets betjente parkering, spør i resepsjonen om det finnes selvparkering eller et billigere alternativ i nærheten.

8. Bli med i hotellets lojalitetsprogram

Bli med hotelllojalitetsprogrammer for tilgang til klubbrommet eller andre fordeler som gratis WiFi. Selv de laveste tier lojalitet medlemmer kan få ekstrafordeler.

 9. Telefonsamtaler

Aldri bruk hotell telefon, selv for lokale samtaler!  Bruk Internett-telefontjenester som Skype, Rebtel eller Facetime for å holde kontroll på kostnadene. Hvis du absolutt må ringe, ta kontakt med resepsjonen først på priser for å spare deg selv et hjerteinfarkt når du får regningen ved utsjekking.

10. Bestill et forretningshotell

Hvis du er ute etter et hotell i over en helg, kan du prøve et forretningshotell. De er vanligvis ute etter gjester over helgene, siden de stort sett er rettet mot forretningsreisende løpet av uken. Du kan bli overrasket over hvor gode tilbud de gir. Det motsatte er tilfelle for fritids byer (charter destinasjoner) hvor prisene er klart billigere i løpet av uken enn i helgen, siden de imøtekomme til helgen fritid mengden.

11. Spør om avtaler og oppgraderinger

Hvis du snakker til hotellpersonalet, ikke bare spør, «har du noen avtaler», men spør for det billigste refunderbar pris. Mange hoteller vil også tilby avtaler hvis du har en NAF-medlemskap. Den beste tiden å be om en oppgradering er rundt 17:00 eller 18:00. På dette tidspunktet, vil de ha et bedre oversikt over hvilke rom som er ledige.

12. Sjekk prisene igjen

Hvis du bestiller et hotell på forhånd, kan du sjekke prisen noen dager før du reiser for å se om prisen har endret seg. Hotellene er minst like opptatt av dynamisk prissetting enn flyselskapene. Noen ganger hvis et hotell ikke er full booket, vil det redusere prisene sine for å lokke til seg gjester. Så lenge du har bestilt en refunderbar pris, kan du bestille et annet rom til lavere pris og kansellere din opprinnelige bestilling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *