Delta går fra miles til $$$

Tråd i 'Øvrige flyselskap' startet av Cecilie, 26. febr 2014.

 1. Cecilie

  Cecilie Se! Jeg sitter i en flymotor.

  Innlegg:
  2,191
  Likes mottatt:
  2,356
  Bonuspoeng:
  113
  Delta har annonsert store endringer til sitt Skymiles-program.

  Opptjening av poeng går fra antall flydde miles (sånn cirka) til hva du har betalt for billetten din (sånn cirka)

  Les mer her: http://bonusfeber.no/delta-skymiles-gar-fra-miles-til-dollar/

  Hva tenker du om dette?
  Er dette begynnelsen på slutten for mileage runs "as we know it"? :p

  Kjør debatt!
   
  Last edited: 26. febr 2014
  AndersB liker dette
 2. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Fra mitt ståsted:

  En høyst forventet utvikling når luftfarten går mot konglomerat-tilstand og labour shopping, slik den gjør i dag. Ting er ikke det de en gang var, og når man ser hvordan et selskap som begynte med F50 på domestic i Norge, i dag har tatt steget over atlantern på sine helt særegne måter som ingen andre gjør... Da blir gamet helt annerledes. Spillereglene er i endring. Du må tjene penger på å drive en business, og når andre drar inn penger på måter man selv ikke kan/vil/ønsker så må man kutte på andre steder.

  Hva bedre enn å endre bonusprogrammet til at de som legger igjen store mengder cash får større fordeler? Ekstremt logisk, IMO, men kjedelig for bonusjegerene.
   
 3. SASDC8

  SASDC8 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,329
  Likes mottatt:
  1,151
  Bonuspoeng:
  113
  Trodde UA var først ute med krav til antall doller brukt for å få Elite status og ikke etter Delta?

  Det som blir spennede er jo hva kravene for å oppnå status blir. Vil de være uendret fra i dag, eller vil de feks bli høyere sånn at feks Dimond må bruke 15000-20000 dollar for å bli værende som Dimond?

  Mulig dette vil være fremtiden, men tro ikke noen av de europeiske selskapene følger helt Delta sitt eksempel, men vi vil nok se flere som gjør som UA har gjort i løpet av de neste 5-10 årene.
   
  Cecilie liker dette
 4. AndersB

  AndersB Reisende

  Innlegg:
  1,883
  Likes mottatt:
  1,035
  Bonuspoeng:
  113
  På en måte synes jeg det er greit, da får man en "rettferdig" og enkel rabatt. Men så vil "bonusfeberen" i meg stritte i mot...

  Hverken Delta eller UA er først ute med dette. Braathens hadde dette i nyere bronsealder. Når Braathens startet med Wings i sin tid fikk man et poeng pr. krone billetten kostet. Norwegian har jo også dette regimet, men enda enklere ifht. uttak, noe jeg synes er veldig oversiktlig og enkelt.
  Ref. Norwegian Reward-guiden: http://bonusfeber.no/norwegian-reward-guide/
   
  Cecilie liker dette
 5. LN-MOW

  LN-MOW Chattahoochee - eller 'Han Som Klapper Fly'

  Innlegg:
  1,452
  Likes mottatt:
  1,520
  Bonuspoeng:
  113
  Litt enig med siste taler ... For meg, som stort sett samler miles med kredittkort, høres dette ikke ut som noen spesielt god løsning, men vi fpr se hva som skjer ..

  Delbetaling med miles for reiser og oppgradering har Delta forøvrig hatt lenge.
   
  Cecilie liker dette
 6. Henning

  Henning co-founder Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  2,919
  Likes mottatt:
  1,821
  Bonuspoeng:
  113
  Anders kom meg i forkjøpet med Norwegian-referansen. SAS rører borti dette konseptet når det gjelder Pandion, selv om det kun gjelder statusen og ikke poengopptjening. Fenomenet er altså ikke nytt, men det blir spennende å se om flere selskaper følger etter. Det vil også bli spennende å se om dette påvirker opptjening av miles gjennom kredittkortbruk samt muligheten for å kjøpe miles.
   
  Cecilie liker dette
 7. Cecilie

  Cecilie Se! Jeg sitter i en flymotor.

  Innlegg:
  2,191
  Likes mottatt:
  2,356
  Bonuspoeng:
  113
  Same, but different? DYs opplegg er jo at 1 poeng = 1 krone. Dette får vi jo ikke svar på med det første siden de nye awardchartene ikke er publisert, men er det rimelig å anta at 5 Skymiles for et Base medlem vil bety 1USD i billettpris? Maybe, maybe not?
   
 8. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Men så er jo ikke Pandion en status i den forstand vi benytter oss av når vi sier "frequent flyer status". Pandion er heller ikke tilknyttet noe bonusoppsamling overhodet. Pandion er mer sammenliknbart med en klubb du inviteres inn i, hvor du tilbys en egen serviceklasse. Du kan ha brukt 500,000 kroner hos SAS og ikke få Pandion, mens noen andre har brukt 450,000kroner og får pandion. In other words, ingen direkte sammenheng mellom penger brukt og hva du blir awarded with.

  Forøvrig tror jeg kredittkortbruken er så profitable for flyselskapene i Europa at det ikke kommer til å skje noen endringer der med innen de nærmeste årene. Med mindre økonomien i europa tar en seriøs knallert i trynet.
   
 9. Bizflyer

  Bizflyer Senior Medlem

  Innlegg:
  3,795
  Likes mottatt:
  2,926
  Bonuspoeng:
  113
  Det finnes jo forskjellige graderinger av dette da. Både Lufthansen og Klmsen har jo systemer hvor mange poeng du får avhenger av hvor mye du har betalt for billetten. Det finnes vel 3-4 ulike bonussatser for biz, avhengig av billettklassen og derigjen hvor mye som er betalt.

  Men som vi sier det på Sørlandet : Vi kan'ke si at vi liår det no særli......

  I fremtiden vil det jo bare bli Hr Ødeladsen og Hr Svindelsen som kommer til å ha gullkort hos flyselskapene. Jo lavere kort man har, desto bedre er man til å kjøpe billige billetter. Kan bli det nye statussymbolet det kanskje? Less is more??

  Er det rart jeg drikker?
   
 10. LN-MOW

  LN-MOW Chattahoochee - eller 'Han Som Klapper Fly'

  Innlegg:
  1,452
  Likes mottatt:
  1,520
  Bonuspoeng:
  113
  Seth Miller hevder det kommer mer og han er bekymret ....

   
 11. Trety

  Trety Aktivt Medlem

  Innlegg:
  287
  Likes mottatt:
  178
  Bonuspoeng:
  43
  Det som også blir spørsmålet er hvordan Delta da deler ut poeng til reisende som er medlemmer av f.eks. Flying Blue, da gjerne i kombinasjon med at Delta opererer en eller flere strekninger på en rute som inneholder flere SkyTeam-selskaper?
   

Del denne siden