King One Bedroom Suite på Hilton Istanbul Maslak

Hilton Istanbul Maslak

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Istanbul i Tyrkia er en av mine favorittdestinasjoner i Europa. Hilton har intet mindre enn 25 hoteller i byen og denne gangen ville jeg prøve Hilton Istanbul Maslak.

Jeg har bodd flere ganger på Conrad Istanbul Bosphorus, som er et fantastisk hotell, men av og til er det gøy å prøve noe nytt. På denne turen falt valget på Hilton Istanbul Maslak. Hotellet er nylig renovert og på bildene så det ganske så flott ut. Prisen var i tillegg svært sympatisk.

Beliggenhet

Hotellet ligger i Maslak, som er en av Istanbuls viktigste handels- og forretningsområder. Med ingen av Istanbuls mest kjent turistattraksjoner i nærheten, er Hilton Istanbul Maslak kanskje ikke et naturlig førstevalg for fritidsreisende. Beliggenheten har likevel den fordelen at det er kort vei til den nye flyplassen, og det er god tilgang til offentlig transport. Hvis formålet med turen er shopping eller fotball, ligger flere store kjøpesenter og Galatasarays hjemmebane, Turk Telekom Stadium, i samme område.

Innsjekking og førsteinntrykk

Hotellobbyen på Hilton Istanbul Maslak ser frisk og flott ut, med mye luft og takhøyde, og varme toner med mørkt tre og granitt i detaljene.

Hilton Istanbul Maslak Lobby
Foto: Hilton

Vi ankommer hotellet relativt sent på kvelden og det er ingen kø ved innsjekking. Jeg har i utgangspunktet bestilt et King Executive Corner Room og siden resepsjonisten ikke sier noe uoppfordret, tillater jeg meg å spørre om det ikke vanker en romoppgradering som Diamond-medlem. Han snakker litt med sjefen sin og kan fortelle at jo da, de har en ledig suite jeg kan få.

Jeg får tildelt nøkkelkort og får en rask oppsummering av hotellets fasiliteter.

King One Bedroom Suite

Rommet er innredet i samme stil som resten av hotellet, med varme toner og mørkt tre. Den gode belysningen gjør likevel at rommet føles lyst, friskt og moderne.

Rommet er ifølge beskrivelsen 72 kvadratmeter. Stuen er innredet med en stor treseters sofa som kan gjøres om til seng, stoler og bord. Her er det romslig og det føles på ingen måte overmøblert. Ved minibaren finnes det også en vannkoker, Nespresso kaffemaskin, kopper, glass og gratis flaskevann. Stikkontaktene i veggen er internasjonale og har i tillegg uttak for USB, noe som eliminerer behovet for adaptere totalt.

Soverommet har en stor dobbeltseng med en svært behagelig Suite Dreams-madrass fra Serta. Det store soverommet er i tillegg innredet med skrivebord, en stol og et lite kaffebord, og en TV. Det er rikelig med oppbevaringsplass i form av kommoder og garderobeskap.

Badet har separat dusj og badekar, og er utstyrt med to servanter. Har du glemt toalettmappen hjemme, er badet fullt utstyrt med det meste du trenger av hygieneprodukter. Badet har også et separat toalettrom med egen servant.

WiFi fungerte problemfritt både på rommet og på resten av hotellet.

Mat og drikke

Som Diamond-medlem i Hilton Honors kan jeg velge mellom frokost i loungen eller restauranten Zaxi. Siden det ikke er spesielt fullt på hotellet ser jeg ingen grunn til å ta frokosten i loungen, siden restauranten byr på et langt mer omfattende utvalg.

Frokosten er svært god og blir enda bedre av at den hver morgen akkompagneres av levende harpemusikk. Dette konseptet er nytt for meg, men noe jeg absolutt kan bli vant til. Jeg hadde også middag i restauranten en av dagene og den skuffet heller ikke da.

Hilton Istanbul Maslak har også to barer. Den ene ligger i lobbyen, mens den andre ligger i restauranten.

Executive Lounge

Loungen ligger i hotellet øverste etasje og tilbyr flott utsikt over byen. Det er luftig og godt med sitteplasser, og utvalget av både mat og drikke er absolutt godkjent.

Loungen har også to arbeidsstasjoner og et møterom tilgjengelig.

Fasiliteter

Hilton Istanbul Maslak er også et godt valg om du vil pleie kroppen under oppholdet. Hotellets spa-avdeling tilbyr tradisjonelt tyrkisk bad, svømmebasseng og ulike former for massasje. Hotellet har også et godt utstyrt treningssenter og to squash-baner.

Hotellet tilbyr også gratis shuttle-buss til kjøpesenteret Istinye Park.

Hilton Honors

Hilton Honors kan være ganske rause med bonuspoengene når det er kampanjer. Du får i utgangspunktet 10 poeng per $1 du legger igjen og får i tillegg 100% bonus som Diamond. Under dette oppholdet har Hilton også en kampanje med doble poeng, slik at jeg totalt får tredobbel opptjening. I tillegg får du med Diamond-status 1000 poeng ekstra per opphold som Diamond MyWay Bonus.

Totalt får jeg 33 235 poeng for oppholdet, hvorav 10 745 er base points.

Priser og booking

Oppholdet ble bestilt fra hotellets hjemmeside. Gjennomsnittprisen per natt var €177 EUR (ca. 1 746 kroner), inkludert skatter og avgifter.

Forsidefoto: Hilton

Oversikt

Fordeler

+ Store, flotte rom
+ God frokost med harpemusikk
+ Flott lounge

Ulemper

- Beliggenheten kan være litt upraktisk

Service

Beliggenhet

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Hilton Istanbul Maslak er et fantastisk flott hotell jeg gjerne bor på igjen og som jeg gjerne anbefaler. Dersom du er villig til å gå litt ned på beliggenhet får du veldig mye hotell for pengene, og med fordelene du får som Gold- eller Diamond-medlem i Hilton Honors er dette et kupp.

4.1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *