Reisebrev: Jorden rundt på 222 dager

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det hender fra tid til annen, at jeg i samtaler med folk fra det nære og det fjerne kommer inn på temaet om å reise jorden rundt. En slik tur, kunne man så absolutt ha lyst til å gjennomføre?

Samtalene fortsetter langt ut i de sene nattetimer og blir fylt med de villeste ideer og drømmer, men når man våkner neste morgen, så er det studier, arbeidet, leksene, turene på cafe med vennene eller hygge hos besteforeldre – den gode og sikre hverdag, som kaller – og drømmen forblir, en drøm. Min bedre halvdel og jeg har valgt å stikke av og faktisk gjøre drøm til virkelighet – nemlig å gjennomføre en jorden rundt reise på 222 dager

 

Hvem er jeg?

Jeg er en ung gutt i midten av 20 årene med en bachelorgrad i internasjonale studier og kommunikasjon fra universitetet i Roskilde, bosatt i København. Som de fleste her inne, er det selve reisen, måten å gjøre det på og alt det udefinerbare, man tar med seg hjem etter endt tur, som gjør meg sulten på mer. Gjennom de tre siste årene har jeg og min kjæreste diskutert løst og fast om å gjennomføre en reise jorden rundt. Vi har brukt det siste 1.5 år på å få spart nok penger til turen. I august 2016 kjøpte vi billetten og i november la vi avsted, dansk jord ser vi først igjen i juni 2017.

Motivasjon

Det kan være utfordrende å svare kort på hvorfor vi ville dra. Mitt motsvar til dette er, hvorfor ikke? En del vil nok mene at jeg burde fortsatt på min utdannelse eller kommet meg ut på arbeidsmarkedet. Jeg kan ikke la være å bli dratt mot lysten min. Det jeg brenner for nå, er å komme meg ut i verden og utforske den. Vi har veldig mye å lære om den. Utdannelse og 8-16 jobb kommer fort nok og vil nok bli min skjebne senere i livet.

Destinasjoner

Å ta en beslutning om å reise jorden rundt ble vi raskt enig om, spørsmålet var hvor vi skulle dra. I starten av planleggingen arbeidet vi ut fra destinasjoner vi eller venner og bekjente ikke hadde vært før. Det var de ukjente destinasjonene vi var nysgjerrig på. Vi endte opp med en liste på 50 land, vi var også tidsmessig bundet av at vi måtte være hjemme til juni. Problemet var at hvis vil valgte for mange destinasjoner ville vi ikke oppleve nok på tiden som var satt av. Det mest essensielle for oss var at vi ville reise langsomt og suge til oss alle inntrykk. Klimaet var også en viktig faktor. I en ryggsekk kan man oppbevare mengder med klær og utstyr. Problemet er at det vanskelig å kombinere en garderobe til vandring i Nepal med en rundreise i Myanmar og safari i Tanzania. På grunn av problemer med plass til korrekt garderobe ble Nepal strøket fra listen. Denne prosessen ble gjentatt utallige ganger og langsomt ble listen slanket. Det var en stor utfordring å velge destinasjoner, til slutt var det disse destinasjonene som var igjen på listen

  • Tanzania
  • Thailand
  • Myanmar
  • Vietnam
  • Cambodia
  • Fransk Polynesia
  • Hawaii
  • Ecuador
  • Peru
  • Bolivia

Hvordan starter man en slik reise?  

Umiddelbart tenkte vi å reise mot vest til Sør Amerika, Hawaii, Fransk Polynesia og derfra videre til Asia og til slutt ende opp i Tanzania. Men ved nærmere ettertanke følte vi at, Tanzania kunne være en hard og veldig kontrastfylt destinasjon å komme til etter 7 måneder på reise. Det føltes mye bedre å starte med Tanzania, slik at man fikk litt hår på brystet og erfaring til å klare utfordringene som måtte by seg på resten av reisen.

34062Reiseplanen.

Jeg ser frem i mot å ta dere med på vår reise gjennom det neste halve året. Jeg kommer til å poste betraktninger og erfaringer fra eventyrene våre annenhver uke fremover. I neste avsnitt går jeg inn på hvordan Star Alliance fikk ordnet en samlet billett til oss.

Let’s get lost.

Dette reisebrevet er opprinnelig postet på vår danske søsterside Insideflyer.dk av Jonathan Truelsen

Vi på Insideflyer.no gleder oss til å følge eventyret til Jonathan fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *